Елена Ангелова: Поддържането на отлична форма е въпрос на баланс между спорт и хранене

Избягването на крайностите ни осигурява добро здраве и отлична форма!
Елена Ангелова: Поддържането на отлична форма е въпрос на баланс между спорт и хранене

Красавицата Елена Ангелова е коронована за Мис България 1999 година, когато е само на 21 години и по това време все още  следва право.

Днес тя е уважаван адвокат на свободна практика на 37 години с две прекрасни деца. Елена стана майка на второто си дете точно преди половин година, но продължава да изглежда фантастично. В специално интервю за FitWell и Jenite тя разкри своите тайни за поддържане на отлична визия.

Здравей, Елена! Oт времето, когато се превърна в Мис България 1999 година досега няма никаква разлика във външния ти вид. Как поддържаш перфектната си форма?

Винаги съм спортувала. Когато бях малка играех балет, след това се прехвърлих на художествена гимнастика. После доста пораснах на височина и започнах да тренирам баскетбол. По-късно открих любимия си спорт ските и това е най-голямата ми страст до днес. Откакто го практикувам очаквам зимата с нетърпение и може би съм от малкото изключения, защото не искам никога да свършва. Карам почти всеки уикенд, понякога успявам да отделя и няколко дни в седмицата. Задължително обаче сме по пистите през ваканциите на големия ми син, когото нямаше как да не кача на ски още от  малък.

Сега изпитвам невероятно удоволствие, когато двамата караме заедно. Отиваме даже на нощно каране, след като приключим ангажиментите си през деня. През останалото време от годината - езда и гледам да правя гимнастика поне 5 дни в седмицата.

1513355Личен архив - Елена Ангелова

Какъв режим на хранене поддържаш?

Режимът ми на хранене през последните 10 години е почти един и същ. Като по-малка и аз съм пазела диети, мислела съм доста за килограмите си, тъи като професията ми го изискваше. Постепенно установих, че когато се храниш по по-малко и подбираш качествена храна, се чустваш по-добре и съответно изглеждаш отлично. Не обичам тесто и мазни храни, което ми помага да не качвам килограми, храня се само когато съм гладна и не спазвам точно определените хранения за деня, тъй като графикът ми е доста динамичен и не мога да си определя часове, в които мога да седна и да се нахраня.

Защо избра да си вегетарианка?

Вегетарианка съм от дете, а причината за това е факта, че като дете станах свидетел на заколването на едно прасе. Определено този случай остави траен отпечатък в съзнанието ми. Оттогава не мога да си представя да хапна месо. Винаги си представям, че тази животинка е била жива.

Изборът ми да бъда вегетарианка е свързан единствено и само с любовта ми към животните. В доста по-късен етап от живота си проядох риба, но ако преди това я видя жива, не мога да я изям. Опитах да хапна месо през първата си бременност, но организмът ми не го допусна, може би по-скоро съзнанието ми определя отношението към месото и по тази причина през втората бременност даже не опитах, а и никога не ми се дояде.

1513378Личен архив - Елена Ангелова

Какво обичаш да похапваш?

Не обичам доста неща и може би затова менюто ми е по-еднообразно. Не харесвам готвени манджи, обичам изчистени храни, основно препечени или варени, тъй като не харесвам мазно, не ям и пържено. Обичам салати, препечена риба, суши, а за началото на деня, различни видове мюсли с кисело мляко. Обожавам и ям само българско сирене и ако намеря домашни яйца, чийто вкус е толкова различен от купешките. Харесвам киселото мляко по всякакъв начин, даже и със сладко от боровинки.

Напоследък ям горски плодове: малини, къпини, горски ягоди. В градината съм си засадила плодни дръвчета и през лятото обичам да си бера директно от дървото. По-вкусно е така, защото аз съм си ги отгледала. От вредните храни обичам вафли и всякакви шоколадови изкушения. Позволявам си ги, но гледам да ограничавам количеството.

Готвиш ли и кога най-често ти се случва това?

Не обичам да готвя и хората около мен ме разбират, но ако е нужно ще направя нещо. Определено избягвам тази част от домакинството. Обичам единствено на Коледа да правя баница с късмети. Това е моят любим момент в годината и тогава се развихрям в кухнята.

Коя е любимата ти рецепта?

Любима ми е рецептата за традиционната баница със сирене и готови кори. Така и не успях да се науча да ги точа, но и с готовите става вкусна.

1513389Thinkstock/Guliver

Необходими съставки:

1 пакет готови кори за баница
300 грама сирене
3 яйца
сода за хляб
200 милилитра кисело мляко
зехтин

В дълбока купа разбърквам сиренето, яйцата, содата и киселото мляко. В тава на дъното слагам мазнина, няколко броя кори и поръсвам малко от сместа - после ред кори и смес. По средата между корите и плънката разпределям равномерно късметите за баницата. Накрая завършвам със сместа, нарязвам я на парчета и напръсквам с газирана вода. Пека за 45 минути на 180 градуса.
Всички много я харесват, може би защото я правя един път в годината.

Как си набавяш необходимите за организма витамини и микроелементи, заради липсата на месо?

Необходимите витамини и микроелементи гледам да си ги набавям предимно от храната: ядки, яйца и взимам добавки, които са максимално изчистени за подсилване на имунната система. Доволна съм от тях и за сега действат.

От какво не можеш да се лишиш?

Шоколад във всякакви форми: бонбони, шоколадови вафли, течен шоколад, топъл шоколад и изобщо всичко шоколадово. Решила съм за себе си, че когато работя и консумирам шоколад мисълта ми тече по-бързо.

1513361Личен архив - Елена Ангелова

Спортуваш ли и ако да как изглежда спортната ти програма?

Гледам всеки ден да имам физическо натоварване. Домашната ми гимнастика е редуване на йога, пилатес и аеробни натоварвания. В интерес на истината толкова съм свикнала, че ако не успея сутрин да я направя, през деня не се чуствам в кондиция. През останалото време играя баскетбол с големият ми син , вече понаучих и футбола, а от скоро включваме и малкия в игрите като аз го нося и играем двамата срещу брат му. Повярвай ми, след тази тренировка имам чуството, че съм изкачила най-високия връх.

Продължението на интервюто с красивата адвокатка Елена Ангелова четете в jenite.bg.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април