Дензел Уошингтън: тренировки и диета

Дензел Уошингтън: тренировки и диета

Говорейки за топ 10 на Холивудските актьори не може да не включим Дензел Уошингтън.
По време на дългата си актьорска кариера той е спечелил два Оскара, две Golden Globe и една Tony награди. Актьорът е дарен с изваяно като от скулптор тяло, което с времето става по-добро.

Младежкото му излъчване и здрава физика са резултата на строга тренировъчна и диетична програма.


На своите 61 години актьорът следва фитнес режим, който със сигурност би бил изтощителен дори и за мъже на половината на възрастта му. Дензел прави 10 тежки боксови рунда пет дни в седмицата. Тази боксова програма е добра комбинация от аеробична и силова тренировка, като му помага да гори мазнини и гради мускули наведнъж.

Боксът е тежка и сериозна тренировка и подобна тренировъчна програма би била невъзможна, без да сте решителни и грижовни относно физическата си кондиция. Боксът тренира почти всички мускули на вашето тяло. Един боксьор изгаря средно около 1000 калории на тренировка. Според запознати, Дензел има причина за да избере бокса пред други методи за отслабване. Тя е, че боксът се тренира на интервали - три минути са истински тежки, една минута е за почивка и активността на сърцето се нормализира. Този тренировъчен метод изгаря 20% повече мазнини от всеки дуг.

Някои други тренировъчни методи ползвани от Дензел са вдигане на гирички за трениране на горната част на тялото и кардио. 

Не само грижливите тренировки на актьора запазват зашеметяващата кондиция на тялото му. Той спазва много строг диетичен план, който също му помага за физическата форма. Уошингтън  признава, че е дал обещание да избягва всички храни, които пречат на хармонията между тяло и разум. Диетата му е базирана на строг принцип на контрол на порциите, поради което той яде каквото иска, но в ограничено количество.

Диетата на актьора е съставена основно от богати на протеин и бедни на въглехидрати храни. Това му помага да поддържа добра мускулна маса и да намалява мазнините в тялото. Храни богати на протеин, като пиле, пуйка и риба са голяма част от диетата му. За въглехидратните нужди той приема кафяв ориз и пълнозърнести храни.

Тренировките и диетата на Дензел са под строгия контрол на фитнес експерта Кейси Дюк. Тя е помогнала на много Холивудски звезди, като Джулиан Мур, Лени Кравиц и  Мери Джей Блайдж. Кейси е автор на бестселъра Show It Love Workout и е основателка на тренировъчната верига Equinox Fitness Clubs.

Когато я питат за фитнес и тренировъчни програми, тя казва, че ако искате да сте в добра форма за дълго време, трябва да намерите програма, която ви доставя удоволствие. Ако покажете любов на себе си, ще намерите решителността да постигнете перфектния си външен вид. Заедно с удоволствието от тренировките трябва ревностно да следвате дадения ви от треньора режим.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април