Деметрия Гайнес (Деми Мур)

Деметрия Гайнес (Деми Мур)

Деметрия Гайнес е истинското име на Деми Мур. Кръстена е на името на марка шампоан, която майка й вижда случайно в супермаркета. Фамилията Мур получава, когато на 18-годишна възраст се омъжва за 12 години по-възрастния рок изпълнител Фреди Мур. Макар че бракът им продължава едва четири години, актрисата носи фамилното му име до днес.

Тежко детство белязва живота на холивудската знаменитост. Биологичният й баща напуска майка й Вирджиния, още преди да се роди. Когато е едва тримесечно бебе, майка й се омъжва повторно. Вторият й баща, Дани Гайнес я отглежда като свое дете, но не успява да осигури стабилност на семейството. И той, и майка й имат проблеми с алкохола и често стигат до саморазправи. Като малка Деми Мур е кривогледа. Претърпява две операции за корекция на зрението. Страда и от бъбречна дисфункция. Но навършването на 14-ия рожден ден на Деми семейството сменя местожителството си над 40 пъти.

Отгледана с убеждението, че Дани е нейн баща, в тийнейджърските си години тя приема тежко истината за произхода си. Драматичната история на семейството продължава със самоубийството на Дани през 1980 г. Деми напуска училище на 16-годишна възраст и тръгва по несигурния път на известността. През 1984 г. Деми се превъплъщава в ролята на наркоманка в St. Elmo’s Fire. По същото време самата тя води сериозна битка с наркотиците. Режисьорът на филма я заплашва с уволнение, ако не си върши добре работата  и Деми спира наркотиците още по време на снимките. Алкохолът е причината за обтягането на взаимоотношенията с майка й, която постоянно се озовава в ареста заради своя порок.

След като през 90-те Вирджиния напуска демонстративно клиниката за лечение, в която я настанява дъщеря й, актрисата решава да преустанови връзка с нея. По-късно майка й я излага публично като се снима без дрехи за долнопробно списание, иронизирайки емблематичната гола бременна фотосесия на дъщеря си. Двете се сдобряват малко преди Вирджиния да почине от рак на мозъка през 1997 г. След няколко години Деми преживява още една драматична раздяла –  с втория си съпруг и баща на трите й деца, Брус Уилис.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април