Вдовицата на Владко Живков се издържа с йога

Вдовицата на Владко Живков се издържа с йога

През февруари ще се навърши половин година от смъртта на Владимир Живков, а вдовицата му Валентина е продължила живота си напред. В момента снахата на бившия Първи Тодор Живков се издържа с преподаване на йога уроци. Тя изнася класове по терапевтична йога два пъти седмично – в понеделник и вторник. Курсовете Валя води в йога училището ѝ "Абагар Шанти" във Велико Търново, въпреки че тя живее в столицата, пише вестник Ретро.

Йога сеансите ѝ продължават по час и половина, а цената за еднократното посещение е 15 лева. Валя обаче имала редовни клиенти, които предпочитали да си плащат по-дългосрочни абонаменти. За месец картата за уроци по йога при нея струва 118 лева, а за година 1235 лева. В професионалната ѝ визитка в сайта на йога студиото, към което тя се подвизава, пише, че стажът ѝ в източното учение е над 35 години. Валентина имала завършен курс по терапевтична йога в далечен Харидвар, Индия, а на по-късен етап специализирала йога механизми против болки в гърба. Нейният гуру е индиецът Сандип Кумар, при когото се учила. Впоследствие обаче двамата се сприятелили покрай работата и решили да работят съвместно. Ученичката Валя и учителят Сандип основали своя фирма още през 2014 г. В нея те са съдружници с равно финансово участие, а любопитното е, че дружеството им с индиеца е регистрирано на адреса на покойния Владимир Живков в потомствената му къща на култовата улица "Секвоя" в квартал "Бояна".

Валя и Сандип са неразделни не само в работата, но и в живота. Те често пътуват заедно до екзотични кътчета на света, придружавани от дъщерята и зетя на Валентина. Тя и Владимир са родители на една щерка Елизабет, която е моден дизайнер в Италия и има своя марка за дрехи, слънчеви очила и бижута. Красивата девойка е щастливо сгодена за италианец, когото успя да представи и пред своя покоен баща и получи благословията му за сватба.

От първия си брак с плевенчанката Маруся Мирчевска Владко има син Тодор Живков-младши, който живее със семейството си и майка си в Щатите. На погребението на баща му през миналия юли стана ясно, че наследникът му е в добри отношения и със сестра си, и с мащехата си. Тогава той се върна за пръв път на наша земя от детството си, когато майка му го извежда извън страната, за да се сбогува с баща си. И досега обаче от семейството отказват да разкрият кой какъв пай е получил от наследството на Владимир Живков. Знае се само, че и към момента вдовицата му продължава да обитава къщата му в "Бояна".

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май