Чудните свойства на Пало Санто: Как да си служиш със свещеното дърво?

Чудните свойства на Пало Санто: Как да си служиш със свещеното дърво?

Ако поне веднъж си вдишвала аромата на Пало Санто (Palo Santo), си усетила неговата силна пречистваща сила. Това "свещено дърво" се използва от векове за: енергийни практики, медитации, укрепване на духовния и физически баланс.

Кратка история на Пало Санто

Пало Санто е свещено дърво, произхождащо от Южна Америка. Местните култури го използват в традиционни лечебни и духовни церемонии от векове.

Когато гори, ароматното дърво освобождава нотки на лимон, мента и бор – ободряващ и заземяващ аромат, за който се смята, че има редица предимства за човека.

Шаманите и лечителите, известни като Curanderos, традиционно използват енергизиращите и лечебни свойства на Пало Санто за пречистване на въздуха, разсейване на злите духове и прочистване на негативната енергия. Служат си с него за успокояване симптомите на настинка, грип, депресия, емоционална болка и други заболявания.

Ободряващият му аромат е благоприятен за медитация и релаксация; засилва креативността и носи късмет.

Къде расте Пало Санто?

Родината на Пало Санто са тропическите сухи гори на Еквадор, Мексико и полуостров Юкатан в Перу. Днес над 40 различни вида дървета Пало Санто се отглеждат по целия свят, най-вече в Централна и Южна Америка.

Пало Санто в различни форми

Можеш да използваш Пало Санто под формата на:

* Дърво – Дървесината се предлага като пръчки, чипс или прах. Тя обикновено се добива от клоните на дървото.

* Смола – Дървесината на Пало Санто съдържа много ароматна смола, която може да се извлича и използва отделно.

* Етерично масло – извлича се от дървесината и плодовете.

* Чай – направен чрез варене на дървесината в гореща вода.

Любопитно!

Лечителите и шаманите от Южна Америка вярват, че Пало Санто има силен дух, към който трябва да се подхожда с уважение.

Истинските лечебни и пречистващи свойства на свещеното дърво се отключват, когато то умре естествено и се остави да се разложи в продължение на 5 до 8 години.

Това дава на маслата в него достатъчно време да узреят напълно, преди да бъдат събрани и преработени.

 

Физическо изцеление

Пало Санто се използва за лечение на много физически заболявания, включително настинки, грип, тревожност, депресия, астма, бронхит, главоболие и емоционална травма.

Маслото служи за облекчаване на болки при артрит или болки в ставите. Има противовъзпалителни свойства. Освен това може да се добавя към сапуни, ексфолианти и лосиони за почистване и овлажняване на кожата.

Чаят Пало Санто действа като помощник на храносмилателната система.

Духовно и енергийно пречистване

От векове коренното население на Андите използва Пало Санто за духовно и енергийно пречистване. Смята се, че когато парче от дървото гори, се изчиства негативната енергия и се възстановяват спокойствието и хармонията.

Пречистване на пространството

Пало Санто пръчиците се използват за изчистване на негативната енергия в дома. В шаманската история на Южна Америка се казва, че свещеното дърво премахва негативната енергия  и привлича късмет.

За да пречистиш енергията, на което и да е пространство, просто запали пръчица Пало Санто и след това изгаси пламъка, като леко я размахваш във въздуха. От пръчицата се отделя бял дим, който се разстила в пространството.

Прозорците и вратите на помещението трябва да са отворени, за да може да излезе негативната енергия.

Енергийна защита

Ако искаш да защитиш твоето пространство от вмешателство на отрицателни енергии, също можеш да прикадиш с Пало Санто.

Движиш се със запалената пръчица от ъгъл до ъгъл. Бъди сигурна, че ароматът на свещеното дърво достига до всяко кътче, което обитаваш.

Връзка с божествения източник

Ако медитацията е "ин", то Пало Санто е "ян".

Въодушевяващият му аромат е идеален партньор за твоята медитативна практика. Той ще ти помогне да повишиш вибрациите си, да откриеш вътрешен мир, да се свържеш със Земята и вътрешното си съзнание.

Носи вдъхновение, любов и късмет

Ароматът на Пало Санто отключва креативността, любовта и късмета в пространството, което обитаваш. Той помага за освежаване на енергията и насърчава чувствата на радост. Доказано е, че ароматът намалява стреса и безпокойството, повишава яснотата и концентрацията.

Успокоява ума

Ако имаш симптоми на депресия, тревожност или нарушения на съня, ароматът на свещеното дърво ще ти помогне да се справиш с тях. Той ще ти създаде усещане за ралаксация и спокойствие.

Пречиства кристали

Кристалите също извличат отрицателната енергия от помещенията, но те също трябва да бъдат пречиствани. Направи това като ги прикаждаш с Пало Санто на всеки 2-3 дни, за да ги поддържаш живи и да разкриеш пълния им потенциал.

 Предпазва от насекоми

Паленето на Пало Санто има и още една полза за дома и пространството около теб – прогонва нежеланите насекоми по безвреден начин. Той е чудесно средство, с  което да държиш настрана комарите и мухите.

Ползи от прикадяване с Пало Санто:

Има антимикробни свойства

Успокоява нервната система

Намалява чувството на тревожност

Подобрява настроението

Подобрява креативността и концентрацията

Пречиства отрицателната енергия

Осигурява енергийна защита

Помага за заземяване и присъствие в настоящия момент

Успокоява ума

Подобрява съня

Пречиства кристали

 

Предпазва от насекоми

Боряна Момчилова, jivotvorna.com

ключови думи:
Пало Санто

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Везни
24 септември – 23 октомври