Учени откриха центъра на мозъчното бездействие

Откритието изцяло променя модерното разбиране за човешкия ум
Учени откриха центъра на мозъчното бездействие

Група невроучени от Ингбергския университет са открили регион в мозъка, който не служи за абсолютно нищо. Изследването им е представено на годишната среща на Обществото на невронауката и демонстрира, че в мозъчната кора съществува един микроскопичен дял, който е отказал да реагира по какъвто и да било начин на серия от 57 експериментални манипулации.

Ръководителят на екипа, доктор Шестов, е особено изненадан от откритието. То започва с едно малко пилотно изследване, в което въпросният регион се проявява като особено лишен от активност. Водени от любопитството, учените стартират няколко последователни месеца на усърдно експериментиране в опит да установят какво е неговото предназначение. През лабораторията минават над 300 различни участника, чиито мозъци са подложени на абсолютно всички изпитвания, познати на психологията, психиатрията, неврологията и полицията. Безполезни се оказват многобройни тестове за интелигентност, за памет, за пространствено мислене, за логика и за кариерно ориентиране.

Това не спира невролозите и те продължават, изпробвайки реакциите на мигащи изображения, водни знаци, снимки на лица, котки, голи мъже, голи жени, секс, насилие и секс с насилие. Корабните сирени и крещенето в лицето от 30 сантиметра разстояние също не дават резултат. Нито болката, студът, гъделът и сърбежът.

След 13 и половина месеца и инвестирани над 1 300 000 милиона шилинга, екипът на доктор Шестов е убеден, че идентифицираната от тях зона е напълно безполезна. Това до известна степен е разочароващо за тях, но напълно ще промени начина, по който модерната наука разбира човешкия ум. И вероятно ще даде повод за още много необмислени твърдения от сорта на "Знаете ли, че човек използва само 12% от мозъка си?". Понастоящем се обсъжда нов етап на изследвания, който да включва доброволци, готови да бъдат подложени на лоботомия.

Източник

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април