Умерено здравословен пример: Лейди Гага

Скандалната певица има своите нездравословни тайни
Умерено здравословен пример: Лейди Гага

Не сме предполагали, че ще го направим, но, ето, случва се! Смятаме да дадем като умерено здравословен пример Стефани Германота, по-известна през последните няколко години като... Лейди Гага.

Гласовитата звезда, която известно време шокираше публиката със своите смели артистични превъплащения, невинаги се е грижила добре за здравето си. Преди около 2 години Гага прикова вниманието на медиите и феновете си с няколко припадъка, включително по време на концерт, зад кулисите. Тогава витаеха какви ли не слухове – злоупотреба с наркотици, медикаменти и алкохол, наследствена болест, хранително разстройство и какво ли още не.

Официалната версия беше, че певицата е силно изтощена от работа, тъй като по това време изнасяше концерти, появяваше се на какви ли не събития и записваше албум. Истинската причина все още не е известна, но е факт, че скандалната изпълнителка беше хоспитализирана минимум 6 пъти за една година.

justjaredПреди броени дни Лейди Гага призна и, че като тийнейджърка е страдала от булимия. Певицата от италиано-американски произход призна, че от малка мечтаела за музикална кариера и неотлъчно преследвала целта си. В гимназията обаче това довело до сериозното й отчуждаване от останалите хлапета и станала обект на ожесточени подигравки и изолация.

Тогава амбициозната Стефани се заблуждавала, че трябва да изглежда по определен начин, за да пробие на голямата сцена. "Искаше ми се да бъда малка кльощава балерина, но бях малка пищна италианка, чийто баща слагаше кюфтета и паста на масата всяка вечер", споделя тя. Не харесвала тялото си и започнала да повръща всеки ден в опит да бъде слаба.

Булимията й обаче станала сериозна с течение на времето и започнала да вреди на гласа на младата певица: "Киселините са ужасно вредни за гласните струни, непоправимо вредни". Тогава решила, че е време да се погрижи за себе си и сама се преборила с хранителното си разстройство. Сили й дал и фактът, че успяла да се изправи срещу подигравките в училище.

Днес Гага подчертава, че гласът й е най-ценното й преимущество, но, за да го опази, трябва да се грижи внимателно и постоянно за здравето си. Твърди, че отдавна е приключила с наркотиците, пуши изключително рядко и избягва алкохола.

На женски семинар в американска гимназия звездата заяви, че образите в списанията и видеоклиповете са силно изкривени – никой не може да бъде толкова перфектен. Тя поясни, че зад визията й във всяка секунда стои огромен екип от хора и техника, които се грижат да изглежда по точно определен начин, но това всъщност не е истинската Лейди Гага. Тя призова младите момичета да не се впечатляват от подобни образи, защото те нямат нищо общо с реалността. В тази връзка блондинката призна още, че дори и сега има проблеми с теглото и е несигурна в много отношения, обаче се е научила да поставя здравето си преди всичко.

25-годишната певица смята да учреди фондация в подкрепа на деца, станали жертва на подигравки в училище. Планират се програми за психологическа помощ с цел повишаване на самочувствието и увереността им, както и за поощряване на себеизразяването.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май