Страничните ефекти от стреса

Страничните ефекти от стреса

Най-важното

Стресът е един от пороците на съвременния свят. Той е породен от натоварената работа и проблемите, които ни съпътстват. Той е опасен за здравето ни и е от изключителна важност да се стремим да го намалим. Вижте какви са страничните ефекти, които ви предизвиква стреса и това трябва допълнително да ви мотивира да го намалите.

Кара ви да се чувствате изморени. Това е така, защото стресът не ви оставя да се наспите добре и след дългият работен ден, вие сте смазани и нямате енергия за нищо. Най-добрия начин да си набавите енергия не е енергийните напитки, а тренировката. Колкото и да нямате сили, една лека тренировка ще ви помогне да се почувствате по-добре.

Пречи на сексуалния ви живот. Не е тайна, че когато умът ви е някъде другаде, вие няма да успеете да се представите добре в леглото. Хроничният стрес вреди на производството на хормони като тестостерон и естроген, което намалява сексуалното желание.

Пречи на храносмилането ви. Хроничният стрес може да доведе до дисбалансиране на нивата на хормоните, които се произвеждат от вашата щитовидна жлеза. Дисбалансът на тези хормони може да доведе до запек. Най-добрият начин да се преборите с това е да пиете течности и да тренирате редовно.

Проблеми с паметта. Когато стресът ви е налегнал, вие започвате често да забравяте. Това може да е голям проблем, защото може да навреди на работата ви и по този начин да увеличите стреса. Също така може да ви доведе до проблеми в семейството, което също би могло да увеличи стреса. За това започнете да тренирате, защото така ще оросите мозъка си и ще започнете да подобрявате вашата памет.

Кара ви да напълнявате. Стресът е една от основните причинители на наднорменото тегло. Това е така, защото стресът дисбалансира хормоните, произвеждани от щитовидната жлеза, а тези хормони регулират метаболизма ви. С други думи, стресът прави метаболизмът ви по-бавен, а от там напълнявате.

Косопад. Ако започнете да намирате коса по гребена си или възглавницата, това означава, че стресът ви е ударил вашият скалп. Добрата новина е, че това бързо може да се поправи, с намаляването на стреса и увеличаването на тренировките, вие ще си възвърнете косата.

Вижте още: Как да се преборим с депресията?

Вижте още: Веществата, които трябва да приемате всеки ден.

Вижте още: 8-те храни, които да ядете за неустоима кожа.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април