Спорт! Спорт! Спорт!

Според нашите читатели това е най-добрата рецепта за отслабване :)
Спорт! Спорт! Спорт!

Супер мащабно проучване на Nielsen, резултатите от което бяха публикувани наскоро, показва, че проблемите с наднорменото тегло засягат все повече хора на планетата. Ние, естествено, полюбопитствахме каква е ситуацията у нас.

Спретнахме не една, а две немащабни и непредставителни анкети в тази връзка, а резултатите от тях ни изненадаха много приятно. Вероятно, защото имаме супер здравословни приятели във ваше лице :)

На въпроса смятате ли се за човек с наднормено тегло, 37,5% от гласувалите заявяват, че са около нормата. Малко над нея се поставят 25,6%, а 14,3% считат, че теглото им е средно над нормалното. 15,5% от анкетираните признават, че са доста над нормата, а 7,1% – под нея.

В никакъв случай не претендираме, че сме достигнали до представителна извадка от обществото. Но ни се струва, че тези резултати доста добре отразяват ситуацията в градска среда, за която имаме най-пълни впечатления.

Проблемите с излишните килограми много рядко са следствие от един-единствен фактор. Обикновено те са резултат от серия условия – мързел, неразумно хранене, хроничен лош стрес и т.н., и т.н. Смятаме обаче, че онзи, който признава, че има проблем, вече е започнал първата крачка към промяната.

Освен това се надяваме всеки, който има нужда от специфична информация по конкретен здравословен въпрос, да ни попита смело - ние ще се постараем да отговорим или ще потърсим компетентна личност, която да бъде от полза.

inm.comВъв втората анкета попитахме какъв подход бихте избрали, за да се отървете от излишните килограми. Оказва се, че повечето отговорили считат за най-добър вариант редовния спорт: 57,1% са на това мнение. 17,9% биха променили обичайната си диета, а 10,7% биха прибегнали към медикаменти за отслабване. Едва 7,1% биха се доверили на лекар или специалист. Същият процент биха избрали друг подход за отслабване.

За да обобщим тези резултати, ще кажем, че спортуването винаги е добър избор, но и храненето не трябва да се пренебрегва. Последното има решаващо значение за здравословния аспект на качествения начин на живот и никой не може да оспори това.

Не можем да подминем и високият процент хора, които биха прибегнали към медикаменти за отслабване: има хранителни добавки, които наистина действат, но само в комбинация с подходяща диета и физическа активност. Защото, съгласете се, чудесата в 21-ви век са от друго естество :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май