Скачай в калта и дишай по-добре!

За лечебната сила на калта
Скачай в калта и дишай по-добре!

Горещите кални бани изглеждат доста неприятна процедура отстрани, но всъщност отдавна са доказали своите трайни лечебни качества, не се съмнявайте.

Добре известно е, че те "решават" редица хронични здравни проблеми, между които остеопорозата, някои дегеративни и възпалителни ставни заболявания, както и постоянната болка в гърба.

След направено наскоро изследване в Италия, става ясно, че лечението с кал облекчава и хроничния бронхит. Последният е фактор за появата на т.нар белодробен емфизeм – заболяване, при което се намалява еластичността на белия дроб и се затруднява дишането.

Една от най-честите причини за развитието на емфиземата, освен бронхита, е и тютюнопушенето.

Всички пациенти, взели участие в експеримента по-горе, се оплаквали от сериозни белодробни проблеми. Вследствие на постоянна процедура с горещи кални бани, те почувствали значително подобрение. На подобна терапия  били подложени и пациенти в университета в Нант (Франция), страдащи от болка в гърба. Само след шест седмици постоянни сесии те също усетили подобрение на състоянието си.

Изследователите смятат, че положителните резултати от горещите кални бани се дължат най-вече на комбинацията от редица полезни минерали в калта. Такива са, например, йодидът и бромидът. Добър ефект оказва и високата температура на водата.

Какво чакате тогава? Скачайте в калта и дишайте по-добре!

ключови думи:
бани бронхит кал лечение

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май