Растения на здравето и късмета, които трябва да имате в дома си

Растения на здравето и късмета, които трябва да имате в дома си

Дом без цветя е като тяло без душа - това поне твърдят тези, които отглеждат растения в жилището си. Увлечени по красотата на цветята обаче често не отчитаме, че те имат своя енергия, с която трябва да се съобразим при избора си, ако искаме да запазим домашния уют и хармония.

укрепване на финансовото положение – мястото е югоизток. Важно е обаче не само да обърнете внимание на зоната за поставяне на растенията, но и да изберете правилното цвете. Ето кои са най-силните растения , които ще гарантират щастието в дома ви.

Пилеа

Кръглите листа на това цвете наподобяват монети. Затова се счита, че пилеята носи богатство и просперитет на собственика. Растението не изисква определени строги грижи. То има нужда от непряка светлина и редовно поливане.

Божури

Има схващане, че божурите привличат късмет в кариерата, бизнеса и личния живот. Влиянието на тези цветове зависи от оттенъка на пъпките му. Червените божури разпалват страстта между влюбените, докато белите цветове внасят мир и спокойствие в къщата, твърдят градинари и езотерици.

Цитрусови дървета

Дърво от лимон, портокал или мандарина носи успех и просперитет на своя собственик. Важно е само да запомните, че такива дървета се чувстват най-добре на топло, добре осветено място.

Папрат

Папратът не е конкретно растение, а сборното наименование на 9000 различни разновидности. Според Фън Шуй, папратът в дома служи като вид филтър, който абсорбира негативната енергия. Много от папратите пречистват въздуха от прах и допълнителни примеси.

Спатифилум

Популярно название на Спатифилума е Женско щастие. Според легендата, ако обградите растението с много внимание и грижа, то ще внесе голяма доза късмет в любовта и семейния живот. Дали това е така или е просто легенда, никой не може да твърди със сигурност.

Сигурно е, обаче, че растенията внасят свежест и спокйствие в дома. Пречистват въздуха и ви пречистват от вредата на стреса. Това е важна предпоставка за различен поглед към околния свят, който води до повече радост и щастие. Дори водни растения могат да се отглеждат в домашни условия. Сред тях са зюмбюл, кали, водни лилии и циперус. Трябва обаче да запомните, че те изискват определени правила в грижата. Ако тези правила не спазват, много бързо тези цветя ще ви напуснат и е логично, че това ще ви натъжи много и ще ви направи нещастни.

Източник: zajenata.bg

ключови думи:
цветя щастие

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май