Преодолейте пролетната умора с 5 ефективни съвета

Преодолейте пролетната умора с 5 ефективни съвета

Зимата отмина – урааааа!

Слънцето най-накрая проби зад облаците, птичките чуруликат и храстите се раззеленяват.

Всичко изглежда прекрасно до мига, в който някоя сутрин се събуждате и буквално не можете да станете от леглото. В този момент осъзнавате, че пролетната умора и тази година няма да ви се размине, защото сте от онези 75% от населението, които стават нейни жертви.

Истината е, че пролетта може да ви даде много, но също така и да ви вземе! Вслушвайте се в симптомите на тялото си и вземете мерки при първото леко неразположение.

Ключът за запазване на отличен тонус се крие в 5 правила, които ако спазвате ще възвърнете енергията си!

1. Прекарвайте повече време на дневна светлина дори и слънцето първоначално да дразни очите ви. Разхождайге се при всяка възможност сред природата на чист въздух. Следвайте естественият ритъм на денонощието и ще осигурите повече енергия за тялото си и по-добър сън през нощта.

2. Избягвайте безконечното стоене пред компютър, телевизионен апарат и взирането в смарт телефона си. Този тип светлина буквално изпиват силите ви и вместо отмора на мозъка задълбочават сериозно проблема ви.

3. Не забравяйте междинното хранене! Осигурете постоянна енергия на тялото си, като хапвате по малко на всеки 2-3 часа.

4. Намалете кафето, захарта и шоколада! Кофеинът и захарта ви зареждат илюзорно с енергия. След приема им усещате прилив на сили, след което тонуса ви рязко спада. Пробвайте, ако не можете да спрете кафето за седмица, поне да го ограничите до чаша сутрин. Останалата част от времето заложете на зелен чай и много вода. Ползата ще е свежест и дълбок сън.

5. Включете прием на витамини, свежи сезонни продукти и повече жива храна, като например покълнали култури.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май