Помощ! Изгорях

Спасението идва под формата на...
Помощ! Изгорях

Ама, че сте! Къде бяхте, когато ви съветвахме как да флиртувате безопасно със слънцето? Е, разбира се, че няма да ви оставим в тежкото положение, в което се намирате. Ще побързаме да ви помогнем като ви предложим няколко натурални лека срещу слънчево изгаряне.

Чай от лайка

Не го пийте, така няма да оправите нещата. Вместо това, наложете няколко студени (и употребени) чаени торбички върху най-засегнатите и пламтящи зони. Или сварете отварата от лайка, охладете я, потопете памучна кърпа вътре (или гъба) и внимателно покрийте зачервената си кожа. Стискаме палци след въпросната процедура болката и червенината да са избягали надалече.

Кокосово масло

Грабнете малко количество от здравословната мазнина и леко нанесете от нея върху външната си обвивка. Освен, че ще хидратира в дълбочина, кокосовото масло ще сложи край на страданията ви, гарантираме.

Етерично масло от лавандула

Перфектно е за вашия проблем, о, да! То ще елиминира болката, има антивъзпалително действие и ще ви предпази от изкушението да си направите белези от чесане :) Как да го използвате – смесете 20 капки от него с 120 мл филтрирана вода в спрей бутилка. С готовия продукт напръскайте проблемните зони и изчакайте.

Да сме наясно обаче: ще си направите добра услуга, ако никога повече не си причинявате слънчево изгаряне. За целта просто имайте едно наум относно играта със слънцето и всичко ще бъде наред.

Хайде, оставяме ви да се припичате безопасно на плажа, а ако ви домъчнее за нас, знаете къде да ни намерите – тук сме или във фейсбук. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май