Ползите да спиш гол

Навик, който си заслужава да придобиете
Ползите да спиш гол

Сънят е едно от най-важните неща за здравето и тонуса ви. Липсата на достатъчно сън може да обърка целия ви ден и обратното – когато сте затворили очи за часове наред се чувствате отпочинали и свежи. А знаете ли, че спането гол носи също ползи?

1. По-лесно е

Когато спите голи, не трябва да инвестирате в пижама. Имате по-малко дрехи за слагане и сваляне. Вероятно ще трябва да перете чаршафите си по-често, но това едва ли е голям проблем при наличието на пералня.

2. По-бърза мобилизация

Когато сложиш пижамата, влизаш автоматично в режим на мързел и сън. Доста хора се оправдават с това, за да си останат у дома вечерта. Когато спите голи, този проблем изчезва.

3. Комфорт

Няма ластици, закопчалки, дантели, банели... просто кожата и хладните меки чаршафи. Самата мисъл носи усмивка на лицето и със сигурност тялото ликува, че няма никакви ограничения по себе си.

4. Щастие

Контактът кожа до кожа с любимия води до освобождаване на хормони като серотонин и окситоцин, които носят щастие и удовлетвореност.

5. Кожата диша

В жегите е особено важно кожата да диша. Когато спите голи, давате шанс на стъпалата, мишниците си и интимните си части да "дишат", което може да ви помогне да подобрите здравето и състоянието на кожата в тези зони.

6. Регулира хормона на стреса кортизол

Когато спите голи, температурата на тялото е оптимална, което пречи на излишното производство на кортизол, което се получава при запарване или повишаване на температурата.

ключови думи:
голота здраве ползи сън

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март