Петте най-добри и лоши напитки при отслабване

Изберете в полза на здравето!
Петте най-добри и лоши напитки при отслабване

В стремежът си за отслабване не се замисляме за детайлите, които реално могат да ни провалят в предприетото от нас начинание.

В случай, че сте на диета от месец и не виждате реални резултати върху кантара - обезателно прочетете тази статия, защото може да откриете грешка, която неволно допускате по време на диетата си.

Най-добрите напитки при отслабване са:


1. Вода

Тя е абсолютно най-добрата напитка. Ще ви помогне да се чувствате сити по-дълго и ще намали апетита ви. Диетуващият трябва да пие поне 8 чаши вода дневно.

Изследвания показват, че чаша вода преди хранене намалява количеството на изядената храна. Освен това, пиенето на вода може да има позитивен ефект върху метаболизма. Изчислено е, че две допълнителни чаши вода на ден могат да ускорят метаболизма с 30%, което повишава количеството на изгорените калории.

2. Зелен чай

1522287
Thinkstock/Guliver


Много добра напитка за отслабващите. Някои съставки на зеления чай могат да ускорят метаболизма и да подтиснат апетита, като по този начин да доведат до отслабване. За най-добри резултати, пийте зелен чай два пъти дневно.

3. Зеленчуков сок

Зеленчуците са с натурално ниски количества на захарта и с много фибри. Сокът може да намали апетита и количеството приета храна. Изследване показва, че една чаша зеленчуков сок преди хранене намалява приемането на калории с храната до 30%.

4. Зелено смути

1522275Thinkstock/Guliver

Идеално при отслабване, заредено с фибри и с много малко мазнини. Приготвянето му е лесно - пресни зеленчуци, вода и лед се разбиват в кухненски миксер. Най-добрите допълнителни компоненти са ябълки (с кожата), боровинки, малини, банан, целина, моркови, краставица и някои листовидни като спанак, зелена салата и зеле.  Важно е комбинациите да са семпли, с най-много 4 съставки за по-лесна смилаемост. За най-добър резултат се препоръчва да дъвчете смутито, без значение колко странно това ви се струва отначало. С поглъщането без дъвчене, повече захар ще влезе в кръвообращението ви и ще затрудни отслабването.

5. Кокосова вода

Тя съдържа най-вече електролити, които могат да ускорят метаболизма. Кокосовата вода е чудесен заместител на повечето готови сокове и енергийни напитки, които съдържат много калории и захар, като с това причиняват покачване на тегло.

Най-лошите напитки при отслабване са:

1. Газирани напитки


Съдържат много захар и "празни" калории - такива от захарта. А многото захар води до напълняване.

1522289Thinkstock / Guliver

2. Енергийни напитки

Повечето от тях съдържат много захар - почти колкото газираните напитки. Тази захар може да повиши енергията ви (плюс тази от кафеина). Можете да приемате напитки със захар понякога, но твърде многото захар води до напълняване.

3. Подправено кафе

Кафе с малко захар и обезмаслено мляко може да е ОК, но кафето със сметана може да ви даде калории и въглехидрати като след обилно хранене. Ако наистина искате да пиете подправено кафе, правете си го в къщи, за да знаете какво точно има в него. Ползвайте обезмаслено мляко, а защо не и мляко от бадеми. Ползвайте стевия вместо захар.

4. Пълномаслено мляко

1522288inm.com

Съдържа много калории и пречи на отслабването.

5. Алкохол

Пълен е с "празни" калории, които забавят изгарянето на мазнините, респективно и отслабването. Избягвайте алкохола, ако искате да отслабнете.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април