Няколко плода потискат растежа на ракови клетки?

Няколко плода потискат растежа на ракови клетки?

Според доктора на медицинските науки Олга Бокерия, яденето на круши, ябълки и банани ефективно предпазва червата от рак. По-конкретно, тези храни потискат растежа на раковите клетки. Крушите, ябълките и бананите съдържат разтворими фибри – пектин. "Той помага в борбата със запека и ограничава растежа на раковите клетки", каза д-р Бокерия.

Освен това пиенето на вода с лимон сутрин подобрява защитата на организма срещу стомашно-чревни заболявания. Медикът отбеляза, че много хора се страхуват от проблеми с висока киселинност на организма, които могат да възникнат поради наличието на лимон в такава напитка. Но Бокерия обясни, че всъщност, когато попадне в тялото, той се трансформира и в резултат на това вътрешната среда става по-алкална, пише zdrave.to.

"Това ви позволява да лекувате стомашно-чревни заболявания, да намалявате симптомите им, а също така подобрява метаболизма и активизира работата на червата", каза лекарят.

Важно!

Информацията е предоставена за справка. Консултирайте се със специалист за противопоказания и странични ефекти от посоченото хранене, и в никакъв случай не се самолекувайте. При първи признаци на заболяване се консултирайте с лекар.

ключови думи:
плодове рак

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май