Не носте такива дънки, вредно е за здравет!

Не носте такива дънки, вредно е за здравет!

Когато избират дрехи, повечето жени гледат дали им стоят добре. И със сигурност не се замислят дали въпросната вещ може да повлияе негативно на здравето им. 

Това, между другото, е огромна грешка. Защото лекарите предупреждават, че дори любимите дънки могат да се превърнат във ваш заклет враг, особено ако са с висока талия.

Да, точно този модел се смята за най-опасния за здравето!

Според общопрактикуващия лекар Анастасия Тимощенко, дънките с висока талия са противопоказни за хора със стомашно-чревни заболявания, тъй като са в състояние да влошат съществуващите патологии. 

"Заради натиска в областта на талията се повишава вътрекоремното налягане, което може да причини киселини, гадене, тежест в стомаха, а също и да увеличи болката по време на подуване", казва лекарката за последствията от редовното носене на дънки с висока талия. 

Освен това те са в състояние да нарушат притока на кръв към коремните органи. Тези дънки също така не правят нищо добро за нервните окончания. Тяхната чувствителност се изостря с времето, причинявайки само болка.

Дори и да нямате проблеми със стомашно-чревния тракт, все пак е по-добре да откажете от този модел панталони, поне по време на месечния си цикъл. В тях прекарвате средно по 8-10 часа на ден, затова се погрижете преди всичко за комфорта и здравето си, пише jenata.blitz.bg.

ключови думи:
дънки

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май