Най-добрата разкрасителна процедура - сънят

Осигурявате ли си го?
Най-добрата разкрасителна процедура - сънят

Забравете за всички козметични лосиони и еликсири, нямате нужда от тях. Оказва се, че хубавият сън е най-добрият трик за красота.

В проучване, проведено в Стокхолм, учени установиха, че онези, които спят по осем часа на ден, са по-привлекателни, съобщава "Дейли Мейл".

В него млади хора били снимани два пъти – след нормално наспиване и след не особено продължителен сън. Всяка снимка била оценявана по скала на привлекателността от публика от 10 човека. Познайте кой спечелил в състезанието – разбира се, по-свежите лица на снимките.

Би било добре да уточним, че по време на изследването на жените било забранено да слагат грим. За двете фотосесии косите им били пуснати, защото това по-принцип се възприема за доста по-привлекателно от противоположния пол.

Първата нощ участниците прекарали в домовете си и получили инструкции да си легнат в 11, като навият алармата на будилника за 7 часа сутринта. На втората им било разрешено да спят малко повече от 5 часа и, за да не си откраднат още малко сън, били преместени в лабораторията. Резултатът? Изглеждали много по-зле след втората нощ.

Изследването показва, че когато се лишават от сън, хората наистина стават по-малко привлекателни, отколкото когато са отпочинали. Изписаната на лицето умора се свързва с представата за болест и е отблъскваща.

Въпреки че тезата за съня и красотата често се възприема като мит, експериментът доказва, че наспиването  значително подобрява и освежава външния вид.

От друга страна се смята, че здравословният сън намалява образуването на бръчки по лицето и врата. Това е така, защото когато спим, мускулите на лицето се съкращават по-малко.

Нищо не ви пречи да изпробвате "сънната" терапия още днес, нали?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май