Мъжете да сядат по малка нужда

Има ли бактерии в урината, била тя мъжка или женска
Мъжете да сядат по малка нужда

Виго Хансен не е много известен у нас, но в Швеция е познат като областен съветник в Сьодермалмланд. Преди около година той се опитва да прокара законопроект, който задължава всички мъже да пикаят седнали в публичните тоалетни. Хансен мотивира идеята си с грижата за общественото здраве, тъй като по този начин щяло да се намали опикаването на дъските и периметърът около тоалетните чинии и да се ограничи разпространяването на заболявания. Подобен случай още по-отдавна има и в Тайван, а аргументацията е същата.

Всъщност, идеята на този материал не е да ви запознава със стари новини от света, а с малко информация, която не е известна на много хора, включително и на суперхора като политиците. Урината е стерилна. Да, мирише неприятно. Да, обикновено е гнусна на външен вид. Не, при нормални обстоятелства в нея няма бактерии, които могат да увредят човешкото здраве. Пример за това можем да дадем с някои хора, които пият урина, но няма да е много прилично.

Единствено изключение може да има при наличието на някаква инфекция на пикочния мехур, уретрата или бъбреците. Една от причините за това е блокиране на потока на урината при уголемяване на простатата, но жените всъщност са доста по-застрашени. По-късата уретра при тях всъщност ги прави много по-податливи на инфекциозни заболявания от този тип. Това е и основната причина, поради която е добра идея да си мием ръцете и преди ходене до тоалетна. Затова и съществуват препоръки за точно определена посока на бърсане с тоалетна хартия след ходене по голяма нужда.

Казаното не означава да започнете да пикаете където ви падне, но вероятно ще доведе до намаляване на нивото на стрес при следващата ви среща с опикана дъска в обществена тоалетна. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април