Мустаци в името на здравето?

Напомняме ви за една забавна кампания с благородна цел...
Мустаци в името на здравето?

Месецът е ноември. Всъщност, по-правилно е да го наричаме "Movember" или "моември", както една част от света го назовава през последните няколко години. Забавно звучащото наименование е съчетание между английските думи "November" и "moustache" и вече е станало символ на все по-мащабно разгръщащата се международна кампания за борба с мъжките болести.

Историята започва някъде в началото на новото хилядолетие в Австралия. Там за първи път група мъже решава символично да "отглежда" мустаци в рамките на месец. По този начин мачовците се надяват да привлекат вниманието на сънародниците си към проблемите, свързани с рака на простатата.

От Австралия идеята бързо се пренася в Африка, Северна Америка и Европа. По тези места носенето на мустаци вече е атрактивен начин за информиране на обществото и събирането на средства за превенция и лечение на рака на простатата и тестисите. Повече подробности около възникването на идеята и настоящото й развитие ще ви дадат приятелите ни от Div.bg.

Много страни по света имат свой собствен Movember сайт. България също е част от глобалното мустакато общество. За да се уверите в това ви предлагаме да надникнете тук. Ако желаете да се включите в кампанията, все още можете да го направите, въпреки че днес е седмият ден от знаменития месец. Важното е да започнете забавно-сериозната игра с обръснато лице :)

Дами, вие не бива да се чувствате пренебрегнати! Всяка жена може да участва в информирането на обществото и разпространението на идеята. И не на последно място – ролята на нежната половина от човечеството е да подкрепя мустакатия мъж до себе си в благородното начинание. Пожелаваме на всички здраве и успехи!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май