Малко кръвосмешение в името на изкуството

Или как НЕ работи генетиката
Малко кръвосмешение в името на изкуството

В училище сигурно сте учили малко генетика и знаете как едно организмите предават свои белези на поколението след себе си. Проявата на тези белези се контролира от гените и генетичното разнообразие е много важно, защото от него зависи благополучието на поколението. Неслучайно табуто на кръвосмешението е една от най-старите и разпространени културни забрани, които можете да откриете по света.

Но затова пък от друга страна си имаме изкуството, което за пореден път ще ни позволи да престъпим моралните и законови норми. Представете си го като семеен фотоалбум, ама една идея по-извратено. Той е дело на канадския фотограф и дизайнер Улрик Колет. Един ден той се опитва да състари един портрет на сина си с помощта на фотошоп и в крайна сметка получава нещо, което застава в основата на проекта му Genetic Portraits. В него можем да видим резултата от сливането на баща и син, братовчеди, сестри близначки, двама братя, брат и сестра – все комбинации, които биха били счетени за проява на доста лош вкус и възпитание в истинския живот.890724Ulric ColletteАвторът - на 29 и синът му на 7890719Ulric ColletteБлизначки на по 20890718Ulric ColletteБаща на 56 и син на 29

Всъщност, макар и леко стряскащ, резултатът е много интригуващ и наистина ни дава възможност да видим как хората с обща кръв могат да бъдат толкова еднакви и същевременно различни един от друг.

Фен-страницата ни във фейсбук ще откриете на https://www.facebook.com/FitWell.bg. Много е хубава, затова я харесайте.  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май