Лятно настроение през зимата

Ще ви помогнем да преживеете студените месеци
Лятно настроение през зимата

Мрачното и студено време може да развали доброто ви настроение и да ви потопи в меланхолия и носталгия по изминалите топли дни. Истината обаче е, че притежавате силата да попречите на промяната в сезоните да ви влияе твърде много. За това през зимата...

Не забравяйте да приемате течности:

Нищо, че не изпитвате жаждата, която ви изгаряше през лятото – приемайте достатъчно количество вода, а за да се стоплите, препоръчваме чаша горещ зелен чай. Нека припомним, че последният е богат на антиоксиданти, които подобряват кръвообращението и тонуса.

Яжте по малко, няколко пъти на ден:

Поддържането на стабилни нива на кръвна захар е изключително важно за това човек да има енергия за през целия ден. За това, вместо три огромни порции храна, ви съветваме да хапвате по малко, но около пет-шест пъти на ден. Избирайте ястия, богати на протеин и на сложни въглехидрати.

Тренирайте поне по 30 минути на ден:

По време на всяка тренировка в организма се освобождават т. нар ендорфини – химически съединения, които отговарят за доброто настроение. Тъй че ако фитнес програма от 30 минути ви звучи твърде много, съкратете я до 10 минути. Защото дори малки промени в начина на живот (като това да се качваш по стълбите, а не да ползваш асансьор), се отразяват добре върху психическото и физическо здраве на човек.

Не се крийте от светлината:

Експертите са единодушни, че един от начините да се справиш със стреса, продиктуван от смяната на сезоните, е да излагаш тялото си на повече дневна светлина.

Ако такава липсва или е недостатъчна, снабдете се с продукти, които имитират слънчеви лъчи и са подходящи за подобна терапия.

Не бягайте от "социалната мрежа" (тя ще ви намери):

Във Фейсбук е вечно лято, но въпреки студа навън не се лишавайте от "истински" човешки контакти. Излизайте и се срещайте със стари приятели, направете си нови. Измислете си някакво занимание: танци, курс по йога, по изобразително изкуство...

Важно е ежедневно да "топлите" въображението си с нови идеи и емоции. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май