Легенди за здравето: водата

Доверете се на чувството на жажда, не на учените
Легенди за здравето: водата

Началото на 2011 г. със сигурност ще мотивира много учени да стартират своите амбициозни проучвания, свързани със здравето на човешкия ум и тяло.

В очакване на още любопитни резултати, ви предлагаме да се запознаете с най-интересните "здравни" легенди, родени преди няколко десетилетия.

Истината е, че понякога е полезно да се връщате назад, дори и в света на митовете. Внимавайте само да не ви хареса да се застоявате твърде много там. Посмейте се и после обратно... напред. 

Повече от 2 литра вода на ден 

През далечната 1945 г. Американската комисия по храненето успява да внуши на обикновения човек, че му е необходим прием от 2 литра течности дневно, за да живее...

Дълго време последното бе верую на всеки, опитващ се да следва правилата на здравословното съществуване.

Истината все пак е, че едва ли има нужда да се превръщате в Ниагарския водопад, за да се чувствате добре. Без вода не бихте могли да съществувате, но определено има и други начини да си я набавяте.

Плодовете и зеленчуците, например, могат да се похвалят с високо съдържание на прозрачната течност. Нека присъстват в менюто ви и винаги ще се чувствате добре хидратирани.

Нещо повече: дори кафето, макар и репутацията му на диуретик, също може да утоли жаждата ви. Кофеинът ви обезводнява, но това не означава, че ви лишава от всички течности в тялото ви.

ключови думи:
вода здраве легенда мит

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май