Какви са предимствата на портокалите за красотата?

Бързи бюти трикове в домашни условия
Какви са предимствата на портокалите за красотата?

Замисляли ли сте се да включите портокалите в своя бюти режим? Те са натурален природен продукт, богат на витамин C и могат да направят чудеса с кожата. Следващия път, когато ви се хапва портокал, забъркайте нещо и за лицето си.

Портокалов пилинг срещу акне

Вземете обелките на портокал и ги оставете да изсъхнат. След това ги смесете с овесено брашно, малко мед и ги оставете за седмица в хладилника.

Използвайте сместа като скраб, за да почистите лицето от черни точки и мръсотията, измийте с хладка вода.

Премахване на бръчки

Портокалите съдържат антиоксиданти. Заедно с голямото количество на витамин C в плода те забавят стареенето и формирането на бръчки. Според скорошно изследване намаляват и вече съществуващи такива.

Намажете лицето си с портокалов сок поне за 30 минути и после го измийте със студена вода.

За намаляване на зачервена кожа

Сложете малко портокалов сок във формите за лед и замразете. Разтъркайте мястото с новоформиралото се кубче лед и почти веднага ще забележите как мястото се е успокоило.

Портокалова паста за гладък и свеж тен

Направете гъста паста като използвате портокалов сок, мед и малко брашно. Нанесете тази паста върху лицето и шията си и изчакайте поне 10 минути. Вземете малко вода в дланта си и продължавайте да втривате върху лицето. Задръжте така за още пет минути, преди да измиете лицето си с хладка вода.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април