Как да се отървете от целулита?

Как да се отървете от целулита?

Още по темата

Целулитът е разпространен при жените и представлява натрупване на подкожни мазнини. Той е основният причинител на т.нар портокалова кожа, която много трудно се премахва. Стотици хиляди долари се харчат годишно в опити за премахване на тази портокалова кожа, но повечето от тези манипулации са неуспешни.

Целулитът се появява по време на мускулната атрофия. По време на този процес, мускулите ви стават по-слаби и отделят ензим, който се смесва с мазнините в тялото ви и така се появява целулитът. За това е нужно да знаете, че опитите за премахване на целулита трябва да са свързани с мускулите, а не с кожата. Разработени са 5 стъпки, които премахват целулита, независимо от теглото или възрастта и то без хапчета.

1. Не можете да се отървете от целулита с кремове и лосиони. Отървете се от тях. На пазара се предлагат много кремове, които премахват целулита, но те не действат по начина, по който искате. Първата стъпка в борбата ви с целулита, е да премахнете тези кремове.

2. СПА процедурите също не помагат. Много СПА центрове рекламират процедури, които премахват целулита, но и те не са полезни. С тези процедури няма да махнете целулита или ако се премахне, той много бързо ще се върне.

3. Целулитът не е генетичен. Много от вас навярно се отказват да се борят с него, като видят, че той е генетичен и цялото семейство го има. Но той не е генетичен и вие можете да се отървете от него.

4. Можете да се отървете от целулита без значение на каква възраст сте. Тъй като целолитът е мускулен проблем, вие можете да се отървете от него като заздравите здравината и гъвкавината на мускулите си. За това няма значение дали сте на 20,30 или 60 години.

5. Единственият начин да се отървете от целулита са упражненията. Тези упражнения трябва да са фокусирани върху мястото, където има целулит. Тренировката трябва да съчетава силови упражнения и такива за гъвкавост, които ще заздравят мускула да не се руши. Кардиото също е важно, защото по този начин вие намалявате мазнините в тялото си.

Тези стъпки са препоръчани от Джоуи Атлас, специалист по целулут в диетичната асоциация на Америка. Според него ключът към премахването на целулита е и правилното хранене и здравословният начин на живот.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април