Здравето е едно

Начините да си го осигурим – много :)
Здравето е едно

Е, след като поразмишлявахме доволно върху аспектите, които карат хората да се чувстват здрави (тук и тук), май е време да ви дадем няколко практически съвета, а?

Те ще помогнат на тялото ви да си изгради по-сигурна защита срещу гадни болести, вируси и настинки, които непрекъснато предизвикват на двубой съпротивителните сили на организма ви.

Убедени сме, че отдавна сте превърнали някои от тези трикове в редовна практика. И все пак нека ги повторим:

Грижете се за зъбите си

Не само заради хубавата усмивка, с която ще се сдобиете, ако редовно почиствате с четка и конец любимите си, бели разбойници... А защото значително ще понижите риска от тумор в мозъка, както и от рак на гърлото.

Според проведено наскоро изследване, при хората с хронични дентални проблеми съществува четворно по-голяма опасност да развият подобен тип заболявания.

Така че никога не пренебрегвайте кариеси, болки и възпалителни процеси в устната си кухина. Макар и на пръв поглед безобидни, неглижирането им може да изиграе много лоша шега на здравето ви...

Драскайте, за да подобрите паметта

Доказано е, че хората, които си рисуват, докато слушат, запомнят удивително добре това, което им се говори и могат да възпроизведат поне 1/3 от него впоследствие. 

Въпросното действие има умерено разсейващ ефект и всъщност не вреди на способността ни да се концентрираме, а даже обратното, твърдят многоуважавани учени. 

А тук открийте още няколко любопитни начини да подобрите мозъчната си дейност.

Доверете се на йога

Според редица изследвания голяма част от асаните в древната индийска практика имат сериозен потенциал да облекчават хроничните болки в гърба. Така е, смеем да твърдим и от личен опит. 

Защото повечето от тях са свързани с хубаво разтягане на цялото тяло. Да прибавим още, че има пози, които наистина се справят с главоболие, както и с храносмилателни проблеми.

Освен това, йога е чудесно оръжие срещу стреса, а както знаете, той е един от основните врагове на добрата здравословна форма.

След всичко казано дотук, не ни остава нищо друго, освен да ви пожелаем повече здраве ;) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май