Ето как сексът влияе върху здравето ни

Ето как сексът влияе върху здравето ни

Всички знаем, че близостта между двамата души, които са във връзка, е ключов елемент от взаимоотношенията им, наред с доверието, обичта и т.н. Но освен  положителното отражение, което ласките могат да имат върху една връзка, науката нееднократно е доказвала, че сексът всъщност е полезен и дори необходим за всяко човешко същество. Ето защо той може да бъде определен като своеобразно "лекарство” за редица неразположения и дискомфорти, за които не ви е нужна рецепта от доктор.

Едва ли има по-добър пример за така търсената хармония между полезното и приятното. А сега е по-лесно от всякога да си подарите нужното разнообразие, да пробвате нови неща или просто да заложите на нещо, което вече сте изпробвали и ви харесва. Passion.bg ви предлага богата интимна палитра от аксесоари, с които може да се сдобиете бързо, лесно и напълно дискретно и които ще ви помогнат да разчупите взаимоотношенията с партньора си в леглото.

Кои са ползите от секса, за които не знаете?

20% - толкова са хората, при които главоболието изчезва след секс. Причината за това е свиването на кръвоносните съдове в мозъка, с което се намалява напрежението. Сексът води до понижаване на болката дори и при хора с тежки мигрени;

Нека започнем по-отдалеч - научно доказано е, че всеки човек, който има партньор до себе си, било то и само сексуален, страда много по-рядко от депресивни състояния и живее по-дълго и по-щастливо. Сега, представете си как влияе една здрава връзка, в която интимните отношения са съпроводени от дълбоки и истински емоции. При полов акт в тялото на човек се отделят хормони, които въздействат на спокойствието и щастието -  окситоцин и ендорфини, което автоматично довежда до подобряване на настроението. Докторите стигат дори по-далеч, като казват, че сексът има десет пъти по-успокояващо действие от валиума;

Сексът е най-добрият начин, по който може да "тренирате” - изгарят се средно по 100-тина калории по време на полов акт, а това се равнява на около 20 дължини в басейна - вие решете кое е по-забавно;

И последно, но съвсем не на последно място, нещо специално за дамите, които държат на своя безупречен външен вид - по време на полов акт в женския организъм се отделя голямо количество естроген. "Какво от това?”, чудите се сега. Естрогенът има благотворно действие върху косата и кожата. А в допълнение към това, потта, която се отделя по време на секс, спомага за дълбоко почистване на порите и изглаждане на кожата. С това се минимизира рискът от появата на дерматит и други подобни проблеми.

Но това не е всичко, сексът помага още при хълцане, безсъние, настинка, сенна хрема, астма и куп други състояния, причиняващи дискомфорт. Той стимулира мозъчната дейност, работата на сърцето, укрепва имунната система и още какво ли не.

Ако всичко това ви се струва твърде невероятно, нека ви кажем, че в Англия има медици, които предписват "секс” на своите пациенти с цел те да се почувстват по-добре. Така че - не чакайте повече, а заредете своята връзка с енергия. И ако се чудите как, ето го нашето решение - впуснете се в нови интимни приключения с артикули от секс шоп!

 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май