Ето как завинаги да се отървете от мазолите на краката

Ето как завинаги да се отървете от мазолите на краката

Мазолите са сериозен проблем не само за жените, но и за мъжете. Те могат да причинят дискомфорт, да причинят болка и парене при ходене. Ако откриете болезнен мазол на крака си, трябва да вземете мерки – незабавно! 

Но как да премахнете мазоли от краката? Всички знаем, че това е дълъг и сложен процес. Да не говорим, че има куп медикаменти на пазара, но много от тях са безполезни.

Първо е важно да знаете, че причините за мазоли са неправилно подбрани обувки, високи токчета и наднормено тегло. Трудно е да се отървете от мазолите, така че е по-лесно да се предотврати появата им. 

Но има как сами да се справите с проблема. Най-ефективни са следните методи:

1.    Вани с абсорбиращи и омекотяващи компоненти;

2.    Омекотяващи компреси;

3.    Активни маски.

За приготвяне на вани най-често се използват сода, морска сол и лечебни билки (лайка, жълтурчета, коприва, градински чай, мащерка). Можете например да разтворите ½ с.л. морска сол в 1 литър гореща вода и потопете краката си в разтвора за 30-60 минути. 

След това отстранете всички останали калуси с пемза и подсушете краката си старателно. По същия начин се приготвя и вана със сода бикарбонат.

Компресите се правят от фармацевтични продукти или хранителни продукти, които имат силно въздействие върху кожата. Как да премахнете мазоли на пръстите на краката с този метод? 

Нанесете натрошената смес от компоненти върху кожата на пръста си, увийте с найлоново фолио и оставете за дълго време (обикновено за една нощ). Основното е, че на пръстите е най-трудно да се намалят сухите мазоли, така че компресите са най-ефективни.

Маската се приготвя от активни съставки и се нанася върху засегнатата кожа. Не е нужно да го държите дълго време: 20-30 минути са достатъчни. за извършване на една процедура.

Как да премахнете мазоли на краката?
За да се отървете от сухи мазоли, заедно със сода и морска сол, се използват фармацевтични продукти:

  • водороден прекис;
  • амоняк;
  • аспирин;
  • глицерол.

Пероксид или амоняк се добавят към водата за приготвяне на ваната. Ваната от три компонента е много ефективна: сода, амоняк и трохи от сапун за пране.

Аспиринът се разтваря във вода, смесва се с лимонов сок и се нанася върху болното място като маска. Приготвя се и маска на базата на глицерин, като се смесва с оцет (за предпочитане ябълков оцет) или същия амоняк в равни пропорции.

Простите народни средства работят добре за премахване на мазоли на пръстите на краката
Как да премахнете мазоли на краката, ако нито едно от изброените средства не е под ръка? Хранителните продукти ще дойдат на помощ: лук, чесън, картофени обелки, черен хляб, мляко, лимон, оцет.

Има много рецепти. Например, можете да направите компреси от суров или варен лук (използвайте бульона като вана). Или запарете нарязан чесън в оцет и третирайте сухото място със запарката. Ако на пръста ви се е образувал калус, можете да накиснете ръжената кора в ябълков оцет и да направите нощен компрес.

Премахването на мазоли на краката е трудно, но възможно при желание. Понякога традиционните методи могат да бъдат по-ефективни и по-малко травматични от скалпела или лазера на хирурга, пише jenata.blitz.bg

ключови думи:
крака мазоли

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май