Драще ви гърлото? Може да е Омикрон

Драще ви гърлото? Може да е Омикрон

Симптомите на щама Омикрон рязко се различават от тези на останалите щамове.

Един от първите признаци на заболяването с щама е наличието на болно гърло, което причинява и дрезгав глас, установили учените.

От главоболие до интензивна болка в тялото, Омикрон не трябва да се приема лекомислено и този вариант е много различен от традиционните симптоми на коронавируса, предава БГНЕС.

Другите стандартни прояви на щама засягат хрема, драскане в гърлото, главоболие, умора и кихане, разкрива проучване на здравната научна компания Zoe.

При първите прояви на коронавируса преди година хората бяха предупреждавани да внимават за висока температура, нова и продължителна кашлица и загуба/промяна на усещането за вкус и мирис.

Днес симптомите на Омикрон са по-подобни на тези на обикновена настинка. Това означава, че много хора не осъзнават, че са заразени, и заразяват и други хора, преди да си направят тест. Симптоми като запек, нощно изпотяване, загуба на памет и ориентация, както и липса на апетит също са често срещани сред заразените. И въпреки че симптомите са различни, Омикрон е описан като "доста по-лека форма" на вируса от д-р Анжелик Кутзи, южноафриканският лекар, който за първи път алармира за новия вариант. Лекарят предупреждава и че неваксинираните ще усещат много по-силно болката в мускулите и главоболието. Заразеният с Ковид може да зарази други два дни преди появата на симптомите, и до 10 дни след това.

ключови думи:
Омикрон симтоми

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април