Да измием зъбите, а?

Както трябва обаче ;)
Да измием зъбите, а?

Най-важното

А ето тук открийте няколко съвета за нетрадиционна грижа за зъбите ;) 

Цялата работа е там, че, ако като деца не сме усвоили правилното извършване на въпросната процедура, впоследствие това може сериозно да навреди на оралното ни здраве.

Ето защо е изключително важно родителите да следят малчуганите как се справят с четката, вместо да ги оставят да действат сами.

Та, в този ред на мисли, нека набързо преговорим как е най-добре да си мием зъбите: 

  • Процедурата е следната: с малки кръгови движения трябва да се мине по повърхността на всички зъби. Както се досещате, тази задача съвсем не е толкова лесна, особено за хората, които не знаят какво точно имат в устата си. Или просто не ги интересува.
  • Затова се налага тя да се извършва с внимание и, в най-добрия случай, ще отнеме минимум 2-3 минути. Ако умишлено сте съкратили времето, значи съвсем не сте си свършили работата. Затова ви препоръчваме следващия път да си вземете часовник и да се съобразявате с отмерването му.
  • inm.comЗа да стане по-лесно обаче, ще ви посъветваме да се наблюдавате в огледалото, докато тече цялата дейност. Защо? Ами, просто е – това ще ви позволи да останете докрай фокусирани върху миенето. И ще ви предпази от изкушението да претупате нещата, както и да пропуснете да минете с четката навсякъде.
  • Не бъдете твърде груби и не търкайте ожесточено, защото рискувате да нарушите целостта на зъбния емайл. Важно: ползвайте мека четка, която подменяйте редовно.
  • Хубаво е накрая да почиствате зъбите си и с конец. А ако не знаете как става, надникнете в този материал, за да се научите.

Е, ами това е. Вие как измихте зъбите си тази сутрин?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май