Време е за ставане, деца! Почти...

Първият учебен ден е далечe. Но още от сега подгответе малчуганите си за ранното сутрешно събуждане
Време е за ставане, деца! Почти...

Можем да се обзаложим, че няма дете по тази земя, което да не чака лятната ваканция (а пък и всяка друга) с нетърпение.

А когато тя дойде, започва големият купон - игри до мрак и приключения с нови приятели. Изпитвали сте го и вие, нали? О, да! Знаете, връщането в училище или в детската градина често се превръща в предизвикателство. Край на свободата. Точка.

Та, ако сте родители, съветът ни е да започнете да подготвяте малчугана си за първия учебен ден още от сега. Не, нямаме предвид да му купувате тетрадки и химикали, макар че и това ще ви се наложи да направите скоро :)

По-скоро се погрижете за съня на хлапето си, като възстановите бавно и постепенно обичайния му график преди ваканцията.

Иначе казано, поне две седмици преди първия учебен ден въведете ред в ставането и лягането. Е, не се престаравайте, де! Никак няма да е справедливо да будите сладура си в ранни зори. Просто не го оставяйте да хърка до обяд, ако такава е била практиката му досега.

Бъдете сериозни обаче и следете стриктно за спазването на новия режим. Не позволявайте съботно-неделни сънливи прегрешения. Повтаряйте си, че го правите за доброто на детето си - на него ще му бъде много по-трудно да свикне с училищния график, ако не действате сега.

inm.com

При всяка добра възможност посрещайте слънцето заедно. Защото редовното излагане на слънчева светлина ще помогне на разбойника ви да отваря очички по-бързо, както и да настройва вътрешния си часовник на правилното време.

Важно е да акцентирате върху здравословното хранене и да осигурявате на децата си богато и разнообразно меню. Храната ще ги зарежда с енергия и ще прави сутрешното събуждане значително по-възможна мисия. 

И най-важното: бъдете им пример за подражание. Покажете им, че сънят е изключително важно нещо и, че адски се нуждаят от него, за да се справят добре не само в училище, но и в игрите.

Е, оставяме ви да се порадвате и на вашата ваканция :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май