Бракът: новият лек срещу рак?

Само според някои учени
Бракът: новият лек срещу рак?

Американски експерти отново ни дават хубав повод за размисли и страсти.

В направено наскоро проучване те открили, че бракът повлиява учудващо добре лечението на рак на дебелото черво.

Оказва се, че при бракосъчетаните пациенти съществува по-голям шанс от ранно диагностициране на въпросното заболяване и, логично, – по-голям шанс за овладяването му. Както и предотвратяване на трагични последици.

Признаваме си, че проучването никак не ни изненадва. Редица други многоуважавани учени всекидневно се опитват да ни убедят, че съвместният и очевидно – узаконен, начин на живот носи милион и една здравословни ползи за организма.

Е, специалистите все още не искат да обяснят как точно лист хартия има лечебна сила. Но са на мнение, че брачният партньор определено може да изиграе решаваща и положителна роля в лечението на рака на дебелото черво. 

От друга страна, изследването не дава отговор на въпроса дали бракосъчетаните персони са по-здрави от необвързаните. Но твърди, че здравите хора имат навика профилактично да сключват брак...

Нашето мнение е, че американските учени очевидно пак са разполагали с прекалено много свободно време :) Съгласни сме, че партньорът играе важна роля във всички аспекти от живота на половинката си. Но какво отношение има бракът в цялата работа?

И всъщност, ако целта на американските учени е да накарат повече хора да минат под венчилото, значи са твърде далече от намиране на лек за успешното лечение на рака. И съвсем далече от това да ни убедят в нещо, в което трудно можем да повярваме.

А вие: какво ще кажете за брака? И за ползите от него?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май