Безглутеновата диета може да подобри здравето ви!

Твърди ново изследване на британските учени
Безглутеновата диета може да подобри здравето ви!

Безглутеновите храни могат значително да подобрите цялостно здравословното си състояние, твърди най-новото проведено изследване от британските учени.

Според тях завишеното потребление на рефинирани продукти значително увеличават броя на хората страдащи от глутенова нетолерантност, както и начина на живот.

Все по-голям е процентът на хората, които завършват работния си ден с хляб и тестени изделия на базата на пшеница, която значително затормозява организма и влошава цялостното здравословното ви състояние.

1636387inm

Новият доклад на британската изследователска група от Aberdeen University установи, че хората които са изключили от диетата си глутена само няколко седмици след това значително са подобрили жизнените си показатели.

Проучването показва, че безглутеновите храни на първо място увеличава на енергията в тялото и подобрява значително концентрацията. Освен това намалява подуването и дискомфорта в стомаха, премахва болките в корема, както и газовете.

Наред с премахването на глутена, ако се увеличи употребата на фибри и намалите количеството сол и захар ще се погрижите за запазването и на сърдечно-съдовата система, твърдят британските учени.

Прочетете още по темата: 

4 безглутенови продукти, които осуетяват отслабването ви

Глутенът

Тайните на брашното

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март