Бау-бау здраве за вашето бебе

Или как присъствието на домашен любимец вкъщи e полезно за малчуганите
Бау-бау здраве за вашето бебе

Кучета, котки, зайци, рибки, костенурки. О, да! Грижата за симпатично животинче е приоритет номер 1 за редица семейства. Предполагаме, че именно тях ще зарадваме с поредното научно изследване, публикувано тази година в медицинския журнал Pediatrics.

То показва, че децата, които имат непрекъснат контакт с домашен любимец от малки, са значително по-здрави, отколкото малчуганите без подобен приятел у дома.

Учените откриват, например, че присъствието на куче в живота на новороденото (през първата година от развитието му) намалява до 31% риска от респираторни заболявания. С 44% пък се понижава и опасността от инфекции, както и нуждата от приема на антибиотици и други медикаменти.

Интересното е, че, според учените, котките оказват по-незначително позитивно влияние върху здравословното състояние на бебоците. Все пак писаните също били изключително полезни. Мяу! 

За ваша информация, в проучването участват 397 деца от Финландия, чието здравословно състояние било наблюдавано от раждането до навършването на годинка. През въпросния период на седмична база се изчислявал контактът на децата с домашния любимец. Изводите съобщихме по-горе.

inm.com 

Е, да. Резултатите от експеримента наистина звучат обещаващо и все пак... Не бързайте да превръщате дома си в зоопарк. Помислете за всички други – не толкова положителни, страни на това да се грижиш за куче или котка вкъщи.

Пребройте плюсовете и минусите и тогава намерете бау-бау или друг другар на хлапетата :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 2
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 2
    от Не е посочен | 12.07.2012 | 16:46
    Отговор на коментар #1 от : :) Като човек, който е имал многоооо домашни любимци, знам, че никак не е лесно да се грижиш за тях :) Това са куп отговорности, които, ако не поемеш насериозно, можеш да си навлечеш само неприятности. Мисълта ми е, че домашният любимец може да е плюс за здравето на детето само, ако знаеш как да се грижиш за... двете - и за малчугана, и за бау-бау или мяу-мяу сладура :) Поздрави!
  • 1
    от Не е посочен | 12.07.2012 | 15:21
    последният коментар много жестоко противоречи на цялата статия. да приемам ли, че тя е нечие лично мнение????

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май