Атакувай вирусите! С масаж

Редовното разтриване на тялото подобрява имунитета
Атакувай вирусите! С масаж

Най-важното

В платформите за колективно пазаруване предлагат достатъчно добри оферти за масаж, на ниски цени. Не виждаме причина да не се възползвате от тях.

 

Още ли отлагате ходенето на масаж поради ред причини: защото нямате време за подобни глезотии, защото е скъпо удоволствие, защото... Стоп!

Може би бързичко ще промените мнението си, ако разберете, че въпросната процедура има сериозен потенциал да засили съпротивителните сили на организма ви. Поне това доказа неотдавнашно американско проучване, на което си позволяваме да ви обърнем внимание именно сега - в разгара на грипните епидемии.

Според горепосочените експерти, провели изследването, шведският масаж (класическата и най-разпространена форма на терапията) оказва благоприятно влияние върху дейността на имунната система, както и върху хормоналното равновесие.

Учените открили, че при всички участници в експеримента, подложени на редовни масажни процедури, се наблюдава покачване на съдържанието на левкоцити в кръвта и намаляване на т. нар. хормони на стреса, един от които е така често споменаваният наляво-надясно кортизол.

Иначе казано, спа глезотиите ни "зареждат" с бели кръвни клетки - борбените защитници на имунната система, и ни пазят от стреса, който също е враг на имунитета.

Та, не знаем дали ни разбрахте мисълта, но ще е добре, ако тези дни се поглезите. Идва зима и, макар и с леко закъснение, тя ще направи всичко възможно да тества издръжливостта на организма ви.

Не ѝ се давайте, масажирайте се!

ключови думи:
имунна система масаж

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март