Ако имахте право на сиеста

Щеше да е много хубаво
Ако имахте право на сиеста

Някои компании определено знаят как да се грижат за своите служители и смеем да твърдим, че го правят завидно добре. От Гугъл и Найк, например, прозряха нуждата от стая за почивка и вече всички офиси на двата гиганта разполагат с такава.

Без значение дали въпросните стаички се използват по предназначение или не, факт е, че сиестата носи много ползи за здравето, както твърдят мнозина учени. Ето няколко от тях, например:

  • Повишава продуктивността

  • Подобрява паметта и концентрацията

  • Намалява скоростта и ефектите от стреса

  • Понижава риска от сърдечносъдови заболявания

За това, ако все пак ви се случи някога да попаднете в организация, която толерира следобената дрямка в офиса, възползвайте се от последната максимално. Вижте как:

  • Сиестата ви не трябва да продължава повече от 30 минути. Да кажем, че ако са ви необходими средно около 10 минути, за да заспите, значи ви остават около 20 минути пълноценна почивка.

    Обаче ако потънете в дълбок и продължителен сън, рискувате следващите няколко часа да постигате всичко с огромни усилия. Сигурни сме, че работодателите ви няма да останат доволни от подобно стечение на събитията.

  • Осигурете си комфорт. Събуйте обувките си, развържете вратовръзката си и се облегнете, ако има условия за това. Колкото по-удобно се разположете, толкова по-бързо ще заспите.

  • Не отлагайте твърде много следобедната си дрямка: По-ранните сиести са по-ефикасни и по-полезни за организма. Това стана ясно след проведено наскоро изследване. Те събуждат ума и подобряват реакциите на тялото. Кой шеф не би поощрил "будния" служител? Е, има изключения и от това правило: може да си вземете дрямката и в късния следобед, ако ви предстои да празнувате рожден ден или друго среднощно събитие.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май