7 неща, които едва ли знаете за гърдите си

Защо размерът им е различен и защо зърната ви настръхват от различни неща?
7 неща, които едва ли знаете за гърдите си

Докато прибирате гърдите си на тясно в сутиена всеки ден и лежите върху тях часове наред, докато спите ...замисляли ли сте се на какво са способни?

Едва ли! И все пак те са част от вас, така че добре да сте запознати с целия им капацитет. Какво могат да правят :

Гърдите ви получават оргазъм

Съвсем сериозно! Когато ги галят, стискат леко или целуват, се активират същите мозъчни региони, както и при генитална стимулация.

Зърната настръхват от различни неща

Не само когато сте възбудени, а когато ви е студено, когато материята на дрехите ги дразни или дори когато се ядосате и кръвното ви скочи.

Размерът им постоянно се променя

Знаете, че в определени дни, свързани с месечния ви цикъл, гърдите ви набъбват, а когато сте възбудени, може да се уголемят с до 25 %.

Харесвате ли гърдите си?

Според изследване на сп. Journal of Sexual Health 70 % от жените по света не са доволни с размера на гърдите си. Или ги намират прекалено малки, или прекалено големи.

Гърдите ви са различен размер

Повечето жени често стоят пред огледалото и се чудят защо гърдите им са асиметрични. Причината е доста проста. Хормоналните промени по време на пубертета могат да накарат едната гърда да започне да расте преди другата и дори да престанат да растат по едно и също време.

И мъжете могат да се сдобият с по-изявени гърди

Шокиращо, но и мъжете могат да увеличат гръдната си обиколка. Тази медицинска ситуация се нарича гинекомастия и се причинява от дисбаланс на хормоните.

Пушенето оказва негативно влияние върху гърдите

Пушенето е вредно за здравето и гърдите ви! Пушачите са склонни да имат по-увиснали гърди от непушачите, защото химикалите в цигарите разграждат еластина в тялото.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април