5 сутрешни грешки, които провалят деня ви

5 сутрешни грешки, които провалят деня ви

Най-важното

Много важно е сутринта да започнете деня правилно. По този начин вие ще сте концентрирани на работа, ще се представите по-добре на тренировка и ще имате повече енергия за всяко едно занимание. Ето 5-те най-често срещани грешки, които правите сутринта и трябва да ги премахнете, ако искате деня ви да е пълноценен.

Не приемате достатъчно слънчева светлина. Сутрин като ставате, веднага се къпете, после хапвате и в колата и веднага в офиса. И може да стоите на естествената слънчева светлина чак в обедната почивка, а ако тогава не излезете, може да пропуснете деня и да не се докопате до живителната сила на слънчевата светлина. Изследване на северозападния университет показва, че хората, които не приемат достатъчно слънчеви лъчи сутринта имат по-висок индекс на телесната мазнина. Най-доброто решение на това е да излезете на терасата да пиете кафето си преди да отидете на работа или да отидете пеша и по този начин да се насладите на слънцето.

Не пиете вода. Когато спите 8-9 часа, тялото ви се дехидратира и ви е необходимо да си набавите достатъчно течности. Често сутрин пропускате да пиете вода, замествате я с кафе или с друга напитка. Изследване на университета в Питсбърг показва, че когато сутринта не приемете достатъчно течности, вие сте в лошо настроение през целия ден. Ето защо е хубаво веднага като станете да изпиете 1-2 чаши вода и тогава да преминете към кафето.

Не закусвате. Не веднъж съм споменавал, че закуската е най-важното хранене през деня и в никакъв случай не трябва да се пропуска. Тя ни дава необходимата енергия за целия ден. Също така, когато закусим обилно, приемаме по-малко калории през целия ден. В допълнение чрез закуската си набавяме всички важни вещества, които сме загубили през нощта. Когато пропуснете закуска няма да имате енергия за нищо през деня, колкото и да ядете след това. Ето защо трябва да хапнете поне малко след като се събудите.

Не приемате протеини. Протеинът е може би най-важната съставка, която трябва да приемате сутрин. Ето защо повечето трениращи закусват с яйца. Университетът в Тексас е направил изследване, което показва, че когато не ядем протеини на закуска, нашите мускули започват да се разграждат. Това сериозно пречи на хората, които искат да тренират за мускулна маса, а при дамите това води до целулит. Най-добре е яйцата, някакво месо или бананът да присъстват в закуската ви всеки ден.

Попадате в задръстване. Вместо да вземете колелото и да отидете на работа без да попадате в задръстване и да се раздвижете, вие се качвате в автомобила и попадате в неприятните задръствания. Изследване на университета в Стокхолм показва, че когато попадате в задръстване, вие се чувствате нещастни не само през деня, но и това става постоянно състояние. За това вземете колелото или метрото или друг градски транспорт и забравете за задръстванията.

Вижте още: Как да победим умората?

Вижте още: Веществата, които трябва да приемате всеки ден.

Вижте още: 8-те храни, които да ядете за неустоима кожа.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април