4 стъпки за увеличаване на тестостерона

4 стъпки за увеличаване на тестостерона

Високото ниво на тестостерона помага за по-добри резултати във фитнеса. Той увеличава вашата сила и ви кара да се чувствате като зверове.

1. Не качвайте маса. Нормално е с годините нивото на тестостерон да намалява. Според различни проучвания, мъжете над 40-годишна възраст, които са качили тегло, са загубили повече тестостерон, от тези, които поддържат нормално тегло. Това е в сила и за младите, които също могат да загубят тестостерон, ако увеличат телесната си маса. Това важи и за бодибилдърите, които като качат голяма маса, намаляват естествения тестостерон в организма си и се налага да си го набавят по друг начин.

2. Повече вдигане на тежести, по-малко бягане. Увеличете натоварванията във фитнеса, намалете кардиото до минимум и така ще стимулирате естественото производство на тестостерон.

3. Правете нещата, които увеличават тестостерона. Сънят увеличава тестостерона. Спете минимум 8 часа на ден, за да увеличите естественото производство на тестостерон. Ерекцията също помага за увеличаването на тестостерона в тялото. Алкохола има обратен ефект, той намалява драстично нивото на мъжкия хормон в тялото.

4. Хранете се правилно. Приема на калории е важен, трябва да приемате 1800 на ден. Приемайте амино киселини, те също спомагат производството на тестостерона. Въглехидратите също са много важни за производството на тестостерона.

Прочетете още: няколко интересни факта за вашия бицепс.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май