10 незаменими приложения на кокосовото масло

То е безценен помощник за опазване на здравето и красотата ви
10 незаменими приложения на кокосовото масло

Един от най-използваните био продукти в момента е кокосовото масло (олио). Масово, то се употребява от вегани/вегетарианци и хора, които искат да се хранят здравословно, за готвене. Но кокосовото масло има много по-широка употреба и в домашни условия.

Измиване на лице

Намокрете с гладка вода парченце кокосово масло (ако е замразено) и го потъркайте в кожата на лицето си. Оставете да попие без да отмивате. Тази процедура замества напълно поставянето на хидратиращи продукти върху кожата.

Балсам за устни

Поставете парченце кокосово масло в малка кутийка и го носете със себе си. То се нанася като всеки друг балсам за устни – потопете пръст в кутийката и поставете на устните си. Държи ги меки, здрави и хидратирани през целия ден.

Стъпала

Кокосовото масло е идеално за хората със загрубели и нацепени пети. Намажете стъпалата си преди сън и поставете след няколко минути чорапи, за да не попие в чаршафите. На сутринта краката ви ще са меки и гладки.

Крем за ръце

Намажете ръцете и пръстите си с малко кокосово масло. Оставете да попие и след това забършете ръцете си с мека кърпа. Внимавайте да не докосвате телефони, лаптоп и други ценни електроуреди, докато сте омазнени.

Бръснене

Кокосовото масло е перфектно при бръснене, защото хидратира прекрасно кожата. След като използвате бръсначката, намажете третираното място с него.

Премахване на грим

Разтопете кокосово масло, или директно го използвайте втечнено под формата на олио за премахване на грима. Сложете на тампон памук и почистете макияжа.

Здравословен тен

Ако сте прекалили със слънцето и нямате никакви продукти за след плаж, намажете тялото си с коковосо олио. Веднага е успокои кожата.

Дезодорант

Прочетете какво съдържа дезодоранта ви и ще бъдете ужасени. Нанесете малко кокосово масло в областта на подмишниците и изчакайте да попие. Направете го 10 минути преди да се облечете и гримирате, за да има достатъчно време да се абсорбира от кожата.

Венци

Ако имате кървящи венци, лесно може да ги стегнете като поставите кокосово масло на пръста си и разтъркате венците в устата. Повторете 2 пъти на ден и след няколко дни ще забележите резултат.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април