Правилник на диетата: началото

Не започвайте в понеделник
Правилник на диетата: началото

Изобщо не ви е забавно да се подлагате на диета, но понякога се налага, нали?

Спокойно, веднъж щом успете да постигнете мечтаното тегло, ще намерите страхотен хранителен режим, с който най-лесно да поддържате добрата си форма.

През адски трудния период обаче ви препоръчваме да не правите това:

Не започвайте в понеделник

В неотдавна проведен експеримент, ръководен от американския учен Браян Уонсинк, 46 % от хората, които стартирали диетата си в понеделник, се провалили в опитите си да отслабнат.

Нещо повече: 31 % от горепосочените се отказали от амбициозния си план още във... вторник вечерта.

"Когато си кажете, че започвате диета в понеделник, веднага си представяте, че уикендът сякаш е последната ви възможност да се нахраните.", обяснява здравният експерт Алис Ливайн. "След това обаче идва по-лошото: внушавате си, че през почивните дни трябва да хапвате всичко, което ви се яде. Обещавате, че ще бъдете стриктни отново в понеделник.", допълва тя.

За съжаление, не става точно така. Диетата се оказва "ужасна", волята ви не издържа на напрежението и решавате, че вторник е по-подходящ ден за това да вдигнете ембаргото над хладилника си.

С две думи: всеки друг ден от седмицата би било страхотно начало на диетата ви. За това прескочете понеделник и продължете напред.

Успех!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май