Една суператлетична майка само 4 дни след раждането

Норвежка качи своя секси снимка в Instagram и предизвика истински фурор с външния си вид
Една суператлетична майка само 4 дни след раждането

Не са малко жените, които срещат сериозен проблем със свалянето на следродилното тегло и възвръщането на фигурата си преди бременността. Има обаче и майки, които само броени дни след раждането могат да се похвалят с впечатляващо перфектна форма.

Такъв е случаят с норвежката футболна съпруга и фитнес блогърка Каролин Берг Ериксен. Наскоро мадамата впечатли целия свят, публикувайки своя адски секси снимка в Instagram, правена само 4 дни след раждането. Както забелязвате сами, на фотоса Каролин демонстрира завидна коремна мускулатура и атлетично телосложение, а коментарът ѝ към снимката гласи: "Чувствам се толкова празна и все още не съвсем".

Разбира се, перфектният външен вид на току-що родилата майка предизвика бурни коментари и дискусии. Както винаги, лагерите се разделиха на два фронта. Много хора поздравиха Ериксен за чудесната фигура и отчетоха, че постижението ѝ е истинско геройство. Други обаче строго я разкритикуваха за това, че дава лош пример на хилядите бременни жени по света, които, в опита си да изглеждат по същия начин, могат да навредят на собственото си здраве и това на детето си. Нещо повече, критиците твърдят, че атлетичните майки като Каролин налагат стандарт за красота, който е рисково да се следва и може да доведе до редица опасни последици.

Фактите са си факти обаче. Днес норвежката гушка абсолютно здраво и красиво момиченце. През бременността Ериксен наддава съвсем скромно на тегло, а в 38-та седмица коремът ѝ е наистина малък. Мацката обяснява в блога си, че е изживяла спокойно и щастливо този период от живота си, тренирайки редовно и хранейки се здравословно

1125941Fotballfrue

Нашата позиция

Винаги ще смятаме бременността за индивидуално преживяване, в което никой няма право да се меси. Съобразявайки се със собствените си нужди и подготовка, бъдещата майка сама взима решения за това кое е добро и кое е лошо за нея и за бебето ѝ. Едно е ясно: нито напълняването, нито отслабването в този (а и във всеки друг) етап от съществуването са полезни крайности. Умереното отношение към тренировките и храненето, поне според нас, остава най-разумното за спазване правило. Разбира се, всеки сам решава какво означава за него "умерено" :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април