Бързаме да ви покажем вкусните неща, които ви е приготвила днес Маршал Пик.
За закуска:
Италиански омлет с рикота сирене и праз
Начин на приготвяне: За две порции нарежете на ситно бялата част на стрък праз. Запържете го с бучка масло и в добре загрят тиган, докато омекне. След това го оставете да изстине.
Междувременно, разбийте 4 яйца, добавете подправки по ваш вкус и 2 супени лъжици рикота или друго нискокалорично, свежо сирене: например, моцарела.
Предварително загрейте котлона до висока температура и разбъркайте яйчената смес и празът с още една средно голяма бучка масло. След това запечете омлета до златисто за около 10 минути на горните открити реотани на фурната.
Сервирайте го с гарнитура от 30 гр. боровинки.
След закуска:
Ябълка с кашу
Нарежете на тънки парченца малка ябълка и я комбинирайте с около с 16 гр. кашу: две-три ядки.
За обяд:
Филе от бяла риба с бадеми
Начин на приготявяне: За две порции са ви нужни около 225 г. филе от бяла риба. Предварително загрейте фурната до 180-160 C.
В тиган разтопете 60 гр. масло, добавете 15 гр. нарязани бадеми и 1 супена лъжица лимонов сок. Запържете ядките до златисто кафяво и после ги отделете в купичка, а със сместта от маслото покрийте филето от бяла риба. Печете последното в йенска тавичка за период за 10-14 минути и после го поръсете с бадемите.
Гарнирайте порцията с 40 гр. сварвен див ориз и 90 гр. попарен спанак.
За следобедна закуска:
Ролца от прошуто
За една порция пригответе 3 резенчета манго и обвийте всяко с тънко парче пармска шунка.
За вечеря:
Пилешки гърди с плънка
Начин на приготвяне: За две порции са ви нужни две готови (обезкостени и почистени) пилешки гърди.
Плънката направете по следния начин: смесете 25 гр. натрошено фета сирене, 1 супена лъжица ситно нарязани сушени доматки в олио, 1 супена лъжица меко крема сирене и половин супена лъжица сушен босилек.
Разрежете най-месестата част на пилешките гърди и натъпчете плънката в нея.
Загрейте 2 супени лъжици зехтин в тиган и задушете пилешките гърди за около 7-10 минути, като по някое време ги обърнете от другата страна.
* Сервирайте ги с гарнитура от 40 гр. кафяв ориз и 90 гр. попарени броколи.
Добави коментар