Диета с гъби? Не, благодаря!

Има и по-добри начини за поддържане на оптимално тегло
Диета с гъби? Не, благодаря!

Тези от вас, които обичат гъби, сигурно много ще се зарадват на най-новата диета, която нашумя през последните месеци – т. нар. гъбена. Но не бързайте...

Говори се, че планът "М", както се нарича още въпросният режим ("M plan"), е станал изключителен хит сред звездите, а изпълнителките Кейти Пери и Кели Озбърн били най-големите му почитатели.

14-дневната програма обещава видимо вталяване най-вече в зоните на дупето, бедрата, корема и горната част на ръцете, без, забележете!, бюста.

Всичко, което е необходимо за постигането на обещаваните резултати, е едно от храненията през деня задължително да включва... гъби. Същите могат да бъдат приготвени под каквато и да е форма, но, като цяло, препоръчително е да се хапват сурови.

Както се досещате, едва появил се на бял свят, режимът събра повече противници, отколкото фенове.

Критиците твърдят, че, въпреки приличната си хранителна стойност, гъбите не притежават магически способности да предизвикат отслабване в конкретна област от тялото. Всъщност, никоя храна не е надарена с подобен ефект. Самото отслабване е комплексен и сложен процес, който не може да бъде изолиран в едно определено място.

Другият проблем на въпросната диета, чийто автор е все така неизвестен, е липсата на разнообразие в менюто. Любопитното е и, че не са посочени никакви други изисквания от рода на: намаляване приема на алкохол, засилване на физическата активност и т.н. "Яж гъбени специалитети и живей щастливо": това е единственото условие, което няма как да не ни прави недоверчиви към плана "М".

Струва ни се, че тук случаят е сходен с този на яйцата. Подобно на неродените деца на кокошката, дълги години гъбите поддържаха не особено добра хранителна репутация. Смятаха се за тежка, трудно смилаема и дори опасна храна. Може би е дошло подходящото време да бъдат реабилитирани. Нямаме нищо против – нека получат своя шанс да попаднат в чинията на повече хора, но, хайде!, да не е под формата на диета, м?

Вие пак си ги похапвайте, ако ги обичате – яжте ги редовно дори, но гледайте в менюто ви да присъстват разнообразни и пълноценни храни. Едновременно с това, обърнете специално внимание и на физическата си активност.

Хубавият корем и стегнатото дупе са резултат, освен от правилно хранене, и от яко трениране. Сигурни сме, че вече отдавна сте се убедили в това.

А ако искате да си направим нещо гъбено в най-скоро време, заповядайте в синята ни кухня – заедно ще измъдрим чудесен специалитет. И по-добра диета :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април