Диета & оправдания: трети епизод

Научете се да готвите
Диета & оправдания: трети епизод

Безспорно пътят към добрата фигура е изпълнен с ужасни изкушения. Единият вариант е по време на диетата да изхвърлите хладилника през терасата. Другият – да започнете да зареждате последния с правилните продукти и да се научите да готвите.

Второто наистина е предизвикателство, но с желание и творчество може да го превърнете и в удоволствие.

Въображение в менюто

По пътя на най-малкото съпротивление за вечеря най-първосигнално може да ви хрумне да минете през китайския ресторант, или през най-близкото заведение за бързо хранене. Да, ще хапнете веднага, но на каква цена? Със сигурност – по-висока от тази, която тялото ви може и иска да плати.

За да не изневерявате на доброто хранене, просто се научите да готвите. Не ни баламосвайте с оправданието, че за това е нужно свободно време, с което не разполагате.

Всъщност приготвянето на редица ястия изобщо не изисква продължително застояване в кухнята. От друга страна, последните са значително по-вкусни от бургер. Да прибавим факта, че така вечерята ви ще бъде и доста по-икономична, защото вероятно ще я консумирате на няколко пъти.

Планирането на менюто ви отегчава? Предлагаме решение: намерете някой, който ще го прави вместо вас. Някой, който много добре разбира, че всяко ястие трябва да носи наслада и че понякога имате нужда от малък десерт, нали?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Близнаци
22 май – 21 юни