Пълнени чушки с извара

С аромат на лято!
Пълнени чушки с извара

Пълнените чушки с извара на фурна са бързи за приготвяне и са изключително лека и приятна храна в големите горещини. От детските години си спомням, че баба ги приготвяше винаги когато нямаше време. Друг сериозен позитив на рецептата на баба е, че чушките са изключително диетични и богати на протеини. Подходяща е за спортуващи, диетуващи хора както за вегетарианци и за хора страдащи от диабет или глутенова непоносимост.

Лично аз предпочитам рецептата за пълнени чушки с извара на фурна да са приготвени с червени чушки, но вие спокойно можете да използвате зелени или да смесите двата вида.

Необходими продукти за 4 порции:

8 едри червени чушки
500 грама извара
150 грама козе сирене
2 супени лъжици зехтин
3 средно големи яйца
щипка черен пипер
1 връзка магданоз
1/2 чаена чаша вода
1/2 домат нарязани на малки парчета

Подготовката на гозбата ще ви отнеме около 10 минути. Вземете чушките и ги изчистете от семките и дръжките, измийте ги и във всяка чушка сложете по 1 супена лъжица вода. Подредете ги изправени, така че водата от тях да не изтече. В дълбока купа смесете изварата, сиренето, яйцата, магданоза и черния пипер. Разбъркайте и започнете да пълните чушките. След като сте ги напълнили на финала всяка чушка запечатайте с парченце домат. В тавичка сложете зехтина и подредете чушките, изсипете 1/2 чаената чаша вода и сложете на предварително загрята фурна за 30 минути на 180 градуса.

Сервирайте със сезонна салата, но също така можете да ги сервирате с лъжица кисело мляко овкусено с чесън и магданоз.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април