За приготвянето на пилешки дробчета или други дреболии има безброй рецепти, които са вкусни, бързи и лесни за изпълнение.
Възнамерявам да ви споделя рецепта, която обичам, въпреки че в последните години доста рядко приготвям поради липсата на истински домашни пилешки дробчета. Принципно рецептата може да се приложи на
всякакъв друг вид дроб, но трябва да имате предвид, че предварително той трябва да ви бъде сварен - като например телешкия.
След което можете да последвате рецептата и да получите наистина прекрасен резултат, на който да се насладите с цялото семейство.
Необходими продукти:
Thinkstock/Guliver
1 килограм пилешки дробчета
4 глави кромид лук
400 грама гъби
5 броя печени чушки
1 чаена чаша консервирани домати
1/2 ч.ч. бяло вино
3 скилидки чесън
3 супени лъжици зехтин или олио от семки на грозде
черен пипер, чубрица, кимион, сол
В глинен съд или йенска тенджера наредете на дъното измитите и подсушени пилешки дробчета, върху тях разположете нарязаните на шайби кромид лук и чесън. Добавете и измитите и нарязани гъби. В
чаената чаша консервирани домати добавете подправките и бялото вино. Разбъркайте добре и изсипете върху вече подредените в йенското стъкло продукти. Захлупете и печете на около 180-200 градуса по С
за 40-45 минути.
Сервирайте със сезонна салата и чаша
червено вино. Да ви е сладко!
- iNews
- Novinite
- Econ
- Jenite
- Div
- Sporta
- FitWell
- Sportuvai
- Peika
- Programata
- Doctoronline
- News in English
Пилешки дробчета с гъби
От нашето детство
Добави коментар