Есенна разядка: Хумус от тиква

Есенна разядка: Хумус от тиква

1 кг тиква (кестенка)

100 мл студено пресован зехтин

1 глава чесън

1 лимон

3 с.л. сусамов тахан

1/3 ч.л. кимион на зърна

1/3 ч.л. пушен червен пипер

сол и черен пипер на вкус

гръцки плосък хляб за сервиране

сусам за поръсване

Начин на приготвяне:

Обелете тиквата и я нарежете на кубчета. Сложете я в тава.

Добавете целите скилидки чесън, 30 мл зехтин и сол на вкус. Разбъркайте и я печете в загрята на 200 градуса фурна, докато омекне и леко се карамелизира.

Смесете тиквата и чесъна с кимиона, пушения пипер, лимоновия сок, отцедения нахут, тахана, сол и черен пипер на вкус. Пасирайте.

Налейте и останалия зехтин и отново пасирайте.

Сервирайте хумуса с препечени питки и сусам.

ключови думи:
разядка хумус с тиква

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април