Управление на сутрешното време за работещи

Управление на сутрешното време за работещи

Сутрините притежават забележителната способност да причиняват огромно количество стрес на всеки съвременен работещ индивид. Алармата звъни. Къде съм? Колко е часът? Какво става тук? Това аз ли съм? Обикновено си отговаряте на тези въпроси на празен стомах по път към работа с чаша кафе в ръка. Подобна комбинация от стрес, глад и кофеин е последното нещо, което ще даде отличното начало на вашия продуктивен работен ден. Обикновено към края му се чувствате особено изнервени, стомахът ви бунтовно стърже, прибирате се, ядете и припадате. За да можете да следващия ден да повторите. Нямате времето за по-здравословен старт? Всъщност имате, но просто не сте го организирали, така че то да работи във ваш интерес. Ето ви няколко прости стъпки, с които леко да му извиете ръцете:

Подготвяйте седмичните си закуски от неделя. Това не е особено трудоемък процес и може да се случва, докато гледате любимото си следобедно шоу или пиете кафе у дома с приятели. В зависимост от това, което предпочитате да хапвате, подготовката може да включва:

  • Варене на яйца в по-голямо количество. Не се притеснявайте, че ще се развалят. Добре сварените яйца имат голяма трайност, ако се съхраняват необелени в хладилник и са отличен източник на сутрешна енергия. Отнема около 10 минути от неделния ви следобед и по около 2 минути за обелване и изяждане на яйце всяка сутрин.
  • Рязане и замразяване на зеленчуци за омлет или друга бърза закуска. Подберете седмичен порцион от любимите си сезонни зеленчуци и ги нарежете в подходящ за готвене формат. Замразете ги. Можете да направите това в 5 отделни контейнера за всяка сутрин или в общ съд. Отнема около 15 минути от неделния ви следобед и около 10 минути за приготвяне сутрин.
  • Приготвяне на сандвичи. Подгответе си сандвичите и ги съхранете в хладилника, увити в алуминиево фолио. Няма да имате проблеми с трайността, единствено не прибавяйте зеленчуци в тях предварително. Отнема около 3 минути за приготовление на сандвич и същото толкова за изяждането му. Последното може да стане и в движение.

Зареждайте кафеварката от предната вечер. Така ще пиете домашно приготвено кафе, което можете да вземете на работа в термос или термочаша. Преди да започнете да се обличате, просто включете котлона и кафето ви ще е готово за 5 минути. След това можете да използвате нагорещения котлон да досготвите или стоплите предварително подготвената си закуска.

Избирайте дрехите си за утре от днес. Обмислете дрехите, които ще облечете на следващия ден, докато се прибирате. Почистете обувките си същата вечер. Пригответе избраното облекло преди да си легнете, така че директно да скочите в него на следващата сутрин.

Опитайте да си наложите подобна схема на действие в рамките на 2 седмици и ще видите как тя работи за вас. Ще започнете да се чувствате по-спокойни сутрин, по-продуктивни през деня, по-уравновесени и енергични вечер. Единствената "жертва", която трябва да направите е малко неделно време и ставане с десетина минути по-рано сутрин.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май