Уикенд на страстта и тангото

В София
Уикенд на страстта и тангото

Най-важното

*Танцови вечери, на които може да отиде всеки - сам или в компания. Но преди това трябва да е запознат с етикета, по който е прието да се държи човек на милонгите, както и да има опит в танцуването поне няколко месеца.

Един от най-интересните елементи от етикета е т.нар. cabeceo или покана за танц с поглед.

Хей, любители на най-страстния танц на планетата! Бързам да ви зарадвам с една чудесна новина. Научих я от добрите ми приятели Сладжан и Марина, които не се уморяват да ме изненадват с приятни вести.

Значи, внимавайте в картинката: само след броени дни в столицата ще се проведе първото издание на международния фестивал на аржентинското танго "Танго уикенд София". Той ще се случи в периода 31 май–2 юни, в Парк-хотел Москва, и ще посрещне гости от цял свят, буквално.

Събитието се организира от "България Танго", в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 г.

Едно е сигурно: над двеста танцьора от София, Пловдив, Бургас, Варна и от чужбина ще се включат в танцовото приключение, за да подпомогнат развитието на "културна" София и ние можем само да ги поздравим за решението :)

Това не е всичко, естествено. Имайте предвид, че специални гости на фестивала ще бъдат вицешампионите по аржентинско танго от шампионата в Буенос Айрес през 2011г. Джон Ербан и Клариса Санчес (Венецуела), както и Моника Пара (Аржентина), която ръководи собствена академия за аржентинско танго в Буенос Айрес.

През всичките три дни ще се провеждат уроци за начинаещи и напреднали танцьори, а гостите на фестивала ще получат възможността да разгледат забележителностите на София.

Най-интересни ще бъдат нощите обаче, в които ще има гранд *милонги. Танцуващите ентусиасти ще бъдат забавлявани от международни танго диджейове, сред които и известният диджей Пунто Бранка (Аржентина). По време на милонгите, маестросите ще спретнат незабравими спектакли за всички.

Повече информация можете да откриете на сайта на събитието. 

Хайде, да танцуваме страстно :) Елате във фейсбук, за да се подготвим =) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април